Een mooie sportzondag. Formule 1, WK Superbike en natuurlijk misschien wel de wedstrijd van de eeuw voor PSV. De kampioenswedstrijd in Eindhoven tegen Ajax.

 

Kampioenskraker

 

Foto: Peter Glaser / Unsplash

De afgelopen dagen is het bloed van PSV-fans steeds sneller gaan stromen. Vandaag kan PSV namelijk in eigen huis kampioen worden tegen Ajax. Sowieso is het mooi om een kampioenswedstrijd in eigen huis te spelen, en dan tegen de rivaal en grootste concurrent om het kampioenschap. Echter staat PSV zover bovenaan dat ze zich een nederlaag, of een gelijkspel kunnen permitteren. Maar voor de fans is een klinkende zege vandaag in het Philips Stadion natuurlijk het mooiste scenario dat ze zich voor kunnen stellen.

 

Formule 1

 

Foto: Unsplash / Chuttersnap

Vanochtend is de GP van China verreden. Helaas wederom geen Nederlands succes. Al had dat heel goed gekund. Max Verstappen wisselde zijn banden en dat bleek op een uitstekend moment te zijn, aangezien de safety car de rest van het deelnemersveld in bedwang hield. Max ging met een nieuw setje banden de strijd aan met Ferrari en Mercedes en zijn teamgenoot van Red Bull. In ronde 43 ging het echter mis. Zo enthousiast als hij is reed Verstappen onhandig tegen Vettel op tijdens een inhaalmanoeuvre en daardoor verdween het zicht op een podiumplek. Uiteindelijk werd Verstappen vijfde. Zijn teamgenoot Ricciardo won de race.

 

WK Superbike

 

Dit weekend was ook een raceweekend in de wereldkampioenschappen van de Superbike. Het eerste raceweekend vond plaats in Australië en het tweede weekend in Thailand, waar Nederlandse rijder Michael van der Mark zijn beste resultaat tot nu toe behaalde. Op de zaterdag werd hij zevende en op zondag werd hij tweede. Dit weekend werd hij op beide dagen vijfde. Hij is de enige Nederlander die deelneemt en doet het dit seizoen tot nu toe best redelijk.

Geen artikelen meer