Vrijdag is de Giro d’Italia begonnen. Vrijdag, zaterdag en zondag werd er in Israël gereden. Op maandag namen de rijders rust en vanaf gisteren wordt de Giro in weer in het thuisland verreden. Dumoulin begon vrijdag als titelhouder aan de tijdrit in Jeruzalem en wist er meteen vandoor te gaan met de maglia rosa.

 

Na het weekend

 

De dag erna raakte hij deze echter wel weer kwijt, maar na het weekend staat Dumoulin nog steeds tweede in het algemeen klassement terwijl de Australiër Rohan Dennis de maglia rosa draagt. Op dinsdag won een zuiderbuur de etappe, namelijk Tim Wellens. De dag erna kwam de Italiaan Enrico Battaglin van Team LottoNL-Jumbo als eerst over de streep. Dumoulin liep in deze etappes geen schade op, maar staat nog altijd achter Dennis. Eén seconde maar. Kan Dumoulin daar verandering in brengen? De maglia rosa weer bemachtigen? Zelf zegt hij vooral zin in morgen te hebben, omdat hij denkt dat de spanning onder de rijders eraf gaat tijdens de eerste bergetappe. De etappe van morgen eindigt namelijk met een klim op de vulkaan de Etna.

 

Achter de schermen

 

Benieuwd hoe Dumoulin zich nu eigenlijk voorbereidt op een etappe? Team Sunweb, waartoe Dumoulin behoort, laat ons een kijkje nemen in dat proces. De video is hieronder te zien, waarin de eerste etappe wordt voorbereid. Het hele parcours wordt verkend, waarbij alle details worden genoteerd. Naast de fysieke voorbereidingen laat de video ook zien dat Dumoulin ook maar een mens is. Even lekker uitrusten voordat er weer gepresteerd moet worden.


Alle foto’s © Team Sunweb

Geen artikelen meer