Lekker weer, geen zin in een zwembad. Wat nu? Motorcross zou een mooi alternatief kunnen zijn. Lekker sfeertje, biertje, hamburger en ongekend spektakel als je terecht komt bij de Dutch Masters of Motocross.

Jeffrey Herlings bereidt zich in alle hectiek geconcentreerd voor op zijn eerste rit.

Niet te stoppen

 

De derde en een na laatste ronde van de Dutch Masters of Motocross (DMoMX), vandaag in Mill, was een nogal hete bedoening. Met name vanwege de zon, maar vlak het spektakel in de zandbak niet uit. Hoewel het opnieuw de Nederlander Jeffrey Herlings was die met de zege in de 500cc huiswaarts keerde. Hij lijkt niet te stoppen.

 

Glenn Coldenhoff in opperste concentratie voor de eerste heat.

Genieten

 

Lijkt? Herlings is niet te stoppen. Ook op Circuitpark De Kuilen in Mill liet de KTM rijder eigenlijk alleen zijn rugnummer zien aan de mederijders. Hoewel Glen Coldenhoff in de eerste manche als snelste weg was, kon hij amper een ronde van zijn goede start genieten. Herlings kwam, zag en reed voorbij en deed dit bijna nog een keer op het eind. De finishvlag gooide echter zand in het eten van de nummer 1 in de Dutch Masters ranglijst. Uiteindelijk moest Coldenhoff bijna twee minuten toegeven, goed voor een zesde plek. De nummer twee,de Brit Max Anstie eindigde op 82 seconden achter Herlings.

Vakkundig

 

In de tweede rit bouwde Herlings zijn voorsprong opnieuw vakkundig uit. Anstie had er zelfs vijf seconden meer voor nodig om ook deze heat als tweede te eindigen. Coldenhoff verbeterde zijn tijd met 11 seconden en maakte daarmee aanspraak op de derde plek. In het algemeen dagklassement werd de Nederlander uiteindelijk vierde, achter de Fransman Gautier Paulin en Anstie, die opnieuw in Herlings zijn meerdere moest erkennen.

Max Anstie op weg naar zijn tweede plek.

Onaantastbaar

 

Met nog een ronde te gaan, op 13, 14 en 15 juli, lijkt de positie van Herlings onaantastbaar. Die DMoMX wordt verreden tijdens de legendarische Zwarte Cross in Lichtenvoorde.  Alle uitslagen van vandaag bekijken? Check de pagina’s van Speedhyve. Meer over de DMoMX vind je onder andere op Dutchmastersofmotocross.nl.

Glenn Coldenhoff

Jeffrey Herlings

 

Geen artikelen meer