Het seizoen zit er weer op. Gisteren vond de laatste speelronde plaats en daarmee zijn de laatste beslissingen gevallen. Dat gaat dan vooral over de strijd om Europees voetbal. De kampioen, de degradant, de kandidaten voor nacompetitie en de nummers twee en drie waren immers al langer (zo goed als) bekend.

 

Europa

 

Foto: Willian Justen de Vasconcellos / Unsplash

De nummers één, twee en drie (respectievelijk PSV, Ajax en AZ) gaan voorrondes spelen voor Europese hoofdtoernooien, net zoals bekerwinnaar Feyenoord. Maar dan zijn er nog de nummers vijf tot en met acht: die moeten met elkaar uitvechten wie er als laatste de voorrondes in mag. In dit geval voor de Europa League. Vóór de laatste speelronde waren dit Utrecht, Vitesse, Heerenveen en PEC. Dat PEC daar bij hoorde, had het vooral te danken aan een uitstekende eerste seizoenshelft. Na de winterstop zakte PEC echter naar beneden en uiteindelijk vist de club achter het net. Door de keiharde 6-0 nederlaag in Alkmaar en de overwinning van ADO bij Roda speelt ADO mee in de strijd om Europees voetbal. PEC blijft gewoon in Zwolle.

 

Extra huldiging

 

In de rust werden voormalig PSV-spelers Jürgen Locadia en Davy Pröpper gehuldigd. Op de foto is Locadia te zien, met de bloemen in de hand.

Op de beslissingen aangaande Europees voetbal na, was er verder niet veel spanning meer te vinden. Ik was zelf aanwezig in Eindhoven, waar PSV het opnam tegen Groningen. Beide teams speelden helemaal nergens meer voor. Dat was dan ook terug te zien in de wedstrijd. Ondanks dat de wedstrijd zelf nauwelijks om aan te zien was, was de sfeer uitstekend. Dit was de enige wedstrijd die PSV als kampioen voor eigen publiek speelde dit seizoen. De wedstrijd werd hierdoor een extra huldigingsmoment van de spelers. Sowieso heeft PSV sinds dat het kampioen is eigenlijk geen fatsoenlijke wedstrijd meer gespeeld. Tegen Roda, ADO en Groningen werd gelijkgespeeld. Maar daar ligt waarschijnlijk geen fan wakker van.

 

Geen artikelen meer