Is barbecueën je ding en houd je ook van een goeie whiskey, dan zijn de Jack Daniel’s houtsnippers van Point Virgule een absolute must. Deze zijn gemaakt van oude eiken whiskeyvaten en dus doordrenkt met het aroma van een goede whiskey.

 

Gemakkelijk

Overigens: ook als whiskey niet standaard op je boodschappenlijst staat, zouden de houtsnippers die positie wel kunnen gaan bekleden. Een goed stuk vlees met whiskeysmaak gaat er altijd in. Bovendien ruikt het lekkerder dan gewoon verschroeid vlees. De snippers zijn gemakkelijk in gebruik: gewoon een handjevol over de hete kolen gooien en klaar. Meer geoefende bbq’ers laten de snippers eerst even in water weken voor een krachtiger effect.

 

 

Glas whiskey

 

De Whiskey Barrel Smoking Chips zijn verkrijgbaar via internet en in de meeste huishoudspeciaalzaken. Een zak kost 11,95 euro en weegt achthonderd gram. Je gebruikt er niet heel veel van per keer, dus zo’n zak gaat wel ff mee. Bovendien: het is goedkoper dan elke keer een glas whiskey over de kolen gooien. En een stuk veiliger, want de alcoholsteekvlam blijft bij de snippers  achterwege. Eet smakelijk.

 

 

Geen artikelen meer