Parijs is een razend populaire stad, jaarlijks komen er miljoenen toeristen op de stad af. Ook voor Nederlanders natuurlijk een goede vakantiebestemming, op maar zo’n vijfhonderd kilometer van Amsterdam. Maar wat is er allemaal te doen in Parijs? Natuurlijk: de Eiffeltoren, de Champs-Élysées, de Notre-Dame, enzovoorts.

 

Foto: Ilnur Kalimullin / Unsplash

De Parijse ambiance

 

Maar Parijs is ook leuk simpelweg vanwege de sfeer die er hangt. Het is mooi om al die bezienswaardigheden te bekijken, zeker. Maar als je voor de derde keer in Parijs bent, en je de mooie gebouwen wel kent, is het nog steeds fijn om er te zijn vanwege die sfeer. Ondanks de massale drukte hangt er namelijk een zeer relaxte ambiance. Bijvoorbeeld de parken waar mensen relaxen en tot rust komen. Het park bij de Eiffeltoren bijvoorbeeld, of Jardin du Luxembourg.

 

Picknick aan de Seine

 

Foto: Joe deSousa / Unsplash

Maar wat ook erg leuk is, zijn de kades van de Seine. Door de hele stad zijn aan de Seine kades waar je kunt komen om even te gaan zitten bijvoorbeeld. Misschien wel de gezelligste plek is tussen Pont Marie en Pont de Sully. Hier zijn picknicktafels neergezet, waar mensen van hun zelf meegenomen eten en drinken genieten. Mocht je drankjes vergeten zijn, of zijn deze op, kun je ze halen bij de bar Les Nautes. Dit is wellicht de plek waar die leuke, relaxte sfeer van Parijs het best tot zijn recht komt. Vaak nemen mensen zelf luidsprekers mee met muziek, er worden kaartspellen gepeeld, er wordt gekletst en gelachen. Dus mocht je in Parijs zijn, en je hebt een avond geen zin om uit eten te gaan, dan is het zeker aan te raden bij de supermarkt wat inkopen te doen en lekker aan de Seine wat te eten en te drinken.

Geen artikelen meer