Een weekendje of weekje weg is tegenwoordig zo geregeld. Wie er een beetje op tijd bij is, betaalt tientjes om de andere kant van Europa te ontdekken. Maar dan: wordt het een stedentrip of wil je de regio verkennen? Dit laatste wordt dan typisch een gevalletje huurauto. En dat bevalt prima.

Van Siena ….

Afgelopen voorjaar verkenden we Toscane. Vliegen op Pisa, huurauto ophalen op het vliegveld en wegwezen. Niet één stad bezoeken, maar een heel gebied. Florence, Siena, Piombino, zelfs tot aan Rome zijn we toen gekomen in een comfortabele Citroën C4 Picasso. Alle vrijheid om maximaal te genieten van een prachtig land. Geen duur stadshotel, maar een idyllisch optrekje in the middle of Tuscany-nowhere. Heerlijk. En alleen bereikbaar met eigen vervoer of een huurauto, wanneer je de rit van huis naar Toscane graag wilt overslaan. En geloof ons: dat wil je als je maar een paar dagen hebt om van je verblijf te genieten.

 

Die vrijheid, de eenvoud waarmee je een huurauto regelt die bij je past én de tijd die het kost om hem op te halen en weer in te leveren (vrijwel geen tijd dus, is zo gepiept), maken dat een auto huren steeds populairder wordt. Volgens Sunny Cars zijn bijvoorbeeld de boekingen voor de zomervakantie van volgend jaar dan ook al behoorlijk toegenomen: in Griekenland bijvoorbeeld staat de teller nu al zeventig procent in de plus en ook de VS en Canada doen het goed, met respectievelijk een plus van vijftig en veertig procent.

 

Florida

 

Weet je niet waar je naar toe moet in je vakantieland, dan zijn er talloze sites te vinden met schitterende autoroutes, bijvoorbeeld de eigen site van Sunny Cars, www.sunnycars.nl. Hier vind je veel verschillende routes, verdeeld over Europa, de VS, Canada, Zuid-Afrika en zelfs Australië, mocht je zin hebben in een ver-weg-reisje. Wij gaan binnenkort Florida verkennen, maar daarover later meer. Houd Hommeage.nl en ons Instagram-account in de gaten.

…naar Rome. Gemakkelijk en snel in de huurauto.

Geen artikelen meer