Ben je in Frankrijk en heb je iets met eten, dan kun je natuurlijk niet om een bezoekje aan het lokale restaurant heen. Want hé, hoe kleiner het restaurant, hoe beter het eten. Toch? Maar weet wel wat je eet, ook als je Frans een beetje ‘roestig’ is.

Bevallig

 

De app Culinair Frans A-Z eten en drinken helpt iedereen op weg. Zelfs de bediening van het restaurant omdat je met behulp van deze app niet alleen 12.500 culinair gerelateerde woorden kunt oplepelen, maar ook omdat je telefoon wordt omgetoverd tot een bevallig Frans sprekende dame die veel voorkomende zinnetjes in bijna erotisch uitspreekt. Iedereen happy. Of joyeus, zogezegd.

 

Dwalingen

 

Met deze app komt je nooit meer voor gerechtelijke dwalingen te staan en ben jij het mannetje aan tafel. Zelfs in de wijn- of kaaskeuze, want vanzelfsprekend slaat de app ook hier heel wat planken raak. En het mooie is: als je nu een extra lekker restaurant uitkiest, au milieu de nulle part dus, of, in goed Nederlands, the middle of nowhere, dan nog helpt de app je op weg: alle info wordt namelijk na het downloaden van de app uit Google Play of Apple App Store op je telefoon gezet. Dus zelfs als 3G of 4G niet aanwezig is, kun je veilig dooreten.

 

Compliment

 

Je kunt zelfs afsluiten met een paar goede Franse culinaire spreekwoorden, zoals een compliment aan de kokkin: une bonne cuisinière est une fee qui dispense le bonheur. Vertrouw maar op ons dat dit een mooi compliment is voor de kokkin. Geloof je het niet? Dan ff downloaden die app. Kost 2,99 euro, maar je zult er blij mee zijn als je in een heel erg lokaal restaurant zit waar andere talen dan het Frans nog niet zijn doorgedrongen en je echt niet alles zomaar eet.

 

Meer informatie op de site van de maker, Taleninstituut Interculture.

 

Geen artikelen meer