De Lada. De auto die je vroeger reed omdat je geen andere auto kon betalen, omdat je het communisme helemaal top vond of omdat je echt helemaal niks om auto’s gaf. Ondertussen is het een nostalgisch icoon om roadtrips mee te maken. In Georgië bijvoorbeeld

Oude Rus

 

Inderdaad, in een oude Rus door een oude Soviet republiek, toevallig de geboortegrond van Stalin. Avontuur verzekerd, genieten ook. Want twee  Friese ondernemers, Willem van Houten (26) en Evert Brolsma (27), bieden nu roadtrips aan door de voormalige parel van de USSR. Al rijdend in een andere parel uit dat land, een echte Lada van zo’n dertig jaar oud.

 

Lege schappen

 

Vroeger was Georgië de ‘place to be’ voor Russen op vakantie: de hoge toppen van de Kaukassus en haar ‘dunbevolkte’ skigebied, mooie routes langs de kustlijn van de Zwarte Zee en de wijngebieden die hier profiteren van het subtropische klimaat. En waar de Sovietburgers vroeger voor lege schappen stonden, is ondertussen een turbulente, moderne hoofdstad verrezen, Tbilisi.

Roadtrip

 

Ervaring hebben de mannen al, want hun reisbureau, Travel By Any Means, bestaat al langer. Tot nu toe legden zij zich echter toe op de verhuur van en reizen met motoren. Om ook automobilisten te laten genieten van het prachtige land, hebben ze nu de Lada’s gestart om nieuwe ontdekkingsreizigers een schitterende, out-of-the-box roadtrip te bieden, het hele jaar door. Van skiën in de winter tot paragliding, van kilometers maken op de snelweg naar 5 km hoge bergtoppen tot een bezoek aan een relaxed stadje of rockfestival.

 

Op maat

 

Meer weten over de standaard programma’s of een ervaring op maat laten maken? Check dan www.tbam.ge voor alle info, prijzen, data en contactinformatie. Reizen naar Tblisi is overigens heel eenvoudig: vliegen kan rechtstreeks vanaf Schiphol.

 

 

Geen artikelen meer