Inderdaad, vandaag is het Blue Monday. Gelukkig is het een stralende dag om te zorgen dat je helemaal niet ellende hoeft rond te wentelen. Met een beetje geluk doe je ook niet aan Dry January, dus hebben we vier blauwe drankjes voor je gevonden om deze blauwe maandag wat meer kleur te geven.

 

Johnnie Walker Blue Label

Eén van de bekenste whisky’s in het luxe sugment is natuurlijk de Blue Label van het iconische huis Johnnie Walker. En een luxe gin is natuurlijk een middel bij uitstek geschikt om je monday blues achter je te laten. De Blue Label is een uiterst zachte gin met een mooie ondertoon van Islay malt. Onlansg brachten ze de Ghost & Rare: Port Ellen variant uit die nog subliemer is en kan putten uit nòg meer zeldzame vaten. Want goed om even in je achterhoofd te houden: minder dan 1 op de 10.000 vaten wordt geselecteerd om te gebruiken voor Blue Label!

Te koop bij onder andere Gall & Gall.

Corps Reviver No. Blue

De klassieke cocktail voor ‘hair of the dog’ anti-kater drinks is een van de weinige uit dit genre die de tand des tijds heeft doorstaan. Deze uitdrukking staat voor de eerste verschijnselen van withdrawals na alcoholmisbruik de kon worden bestreden door, heel verstandig, meer alcohol te drinken. De eigenlijke cocktail is de Corps Reviver #2, die voor eerst werd genoemd in het Savoy Cocktail Handbook uit 1930 en bestaat uit gin, triple sec, Lillet Blanc en Absinth.

Combineer 20 ml gin, 20 ml Lillet Blanc, 20 ml Blue Curacao, 25 ml vers citroensap en 3 ml Absinth in een shaker met veel ijs. Na het uitvoerig shaken uitschenken door een strainer en theezeefje in een Martiniglas.

Via Liquor.com

Blauwe gin

Het is inmiddels een leuk trucje dat we bij meer gins zien, waarbij gin van kleur verandert. Door Tonic toe te voegen aan gins waarin bepaalde bloemen zijn verwerkt, verandert de kleur van blauw naar roze. Dat komt door de verandering in Ph-waarde en is natuurlijk een mooi gezicht! Leuke voorbeelden zijn Schouten Khoisan Gin en Crafter’s Aromatic Flower Gin. Beide gins zijn overigens te vinden op alle Gin Festivals dit jaar! Staat meteen een beetje symbool voor hoe we de blauwe maandag in een mooie dag kunnen veranderen!

Blue Gin

Deze gin wordt in Oostenrijk gemaakt door Reisetbauer, die elk jaar wel weer ergens een award oppikt voor best distillateur. Want deze beste man kan een aardig potje stoken en wordt wereldwijd geroemd om zijn geweldige eaux-de-vie. En om zijn gin, want hij maakt Blue Gin.

Deze mooie gin is te koop bij onder andere Gall & Gall.

Geen artikelen meer