Voor wat gekkigheid kun je altijd wel aankloppen bij Hendrick’s Gin. Dit jaar viert dit Schotse gin-merk opnieuw Wereld Komkommer Dag op ludieke wijze, namelijk met de Grand Garnisher. Deze uit de kluiten gewassen kermisattractie op wielen annex pedal-powered garneermachine heeft namelijk een uiterst bijzondere wijze om een garnering voor je G&T te bereiden. En deze is volgend weekend te bewonderen in Rotterdam en Amsterdam.

Hendrick’s Gin presenteerde zich al vanaf het begin als The World’s Most Unusual Gin, ‘loved by a tiny handful of people’. Een kleine 20 jaar later blijkt dat dit merk door wel iets meer dan een klein clubje mensen wordt gewaardeerd. Het is namelijk bij benadering het bekendste gin-merk geworden. En het is bekend geworden door de opvallende verpakking en de bijzondere manier van marketing bedrijven.

De komkommer is natuurlijk het hart van Hendrick’s Gin, die met nog 10 andere botanicals in 2 verschillende soorten ketels wordt bereid. De eerste ketel is een Carterhead, die door middel van damp de botanicals opneemt in de gin. De andere is de Benett-still, die juist de botanicals kookt en op die manier de smaken overbrengt op de gin. Deze 2 distillaten worden samen geblend met een infusie van rozenblaadjes en natuurlijk met komkommer. En die is dan natuurlijk ook de perfecte garnering voor je G&T, die bereid kan worden met The Grand Garnisher.

Credits: @thelovebungalow (Instagram)

De Hendrick’s Grand Garnisher kan snelheden tot zo’n 40 km/u bereiken door zijn hybride motoraandrijving die een dieselmotor combineert met de inspanning van een bijzonder welgeklede jongeman op een fiets met een buitensporig groot voorwiel. Het 9 meter lange gevaarte wordt aangedreven door een ingenieus systeem van pneumatische buizen, in elkaar geschakelde versnellingen en roterende messen, die het mogelijk maken zo’n 18 komkommers per uur te snijden. Hendrick’s ambassadeur en ‘komkommeraficionado’ Jennifer de Jong verklaart: ‘Misschien niet de meest efficiënte manier om een Gin & Tonic te garneren, maar wel de meest spectaculaire manier ooit’.

Aanmelden voor een van de events is trouwens wel een vereiste, net als het meebrengen van een komkommer. In ruil daarvoor ontvang je de eerste G&T van het huis. In Rotterdam zal The Grand Garnisher te vinden zijn bij Annabel op donderdag 13 en vrijdag 14 juni. In Amsterdam kun je je komkommer inruilen voor een ijskoude G&T in Hangar op zaterdag 15 en zondag 16 juni. Heb je je van tevoren niet aangemeld voor het event dan mag je op gepaste afstand je komkommer eenzaam opknagen.

Credits: @beaniewasmyname (instagram)

Geen artikelen meer