De uitdrukking ‘die deur klinkt als een kluis’ om aan te geven dat een auto een stevige constructie heeft, krijgt een nieuwe, letterlijke dimensie. Als het aan Volvo ligt. Je auto als kluis. Om pakketjes in te laten bezorgen.

 

Plannen

 

Stel: je ben net een stukje varen met je boot, maar je verwacht ook een pakketje. Dan kun je blijven dobberen om er op te wachten, maar Volvo wil niks liever dan dat jij op dat moment het ruime sop kiest. Omdat dat je plan was en je plannen niet moet dwarszitten. Overigens kun je varen vervangen door: werken, vakantie vieren, slapen etc.

 

Loze ritjes

 

Waar het om gaat is dat jouw Volvo, net zoals een zeer groot deel van het Nederlandse wagenpark, merendeels stil staat. Op de kade, op de parkeerplaats van de baas, voor de deur, op de P+R en ga zo maar door. Ondertussen rijden de koeriersdiensten talloze loze ritjes omdat de ontvanger van een pakket niet thuis is. Moeten ze weer terug. Of een bericht achterlaten, kortom, je kent dat wel. Een en al ellende.

Pakketontvanger

 

Nou heeft Volvo bedacht dat je je auto ook als kluis kunt gebruiken. Elke Volvo die is voorzien van Volvo On Call connectiviteit kan in principe tot pakketontvanger worden omgebouwd, zodra dit in een land beschikbaar is. In ons land is dat nog niet het geval, maar het staat wel op de nominatie.

 

Gemak

 

De werkwijze is verder verbluffend eenvoudig: je bestelt een pakket en geeft aan dat het afgeleverd moet worden in je auto waarna de bezorger een linkje krijgt. Via deze link kan hij precies zien waar jouw Volvo staat, een route er naar toe plannen en bij aankomst tijdelijk de achterklep openen. Op dat moment krijg jij een melding dat je pakket is bezorgd. Hoe gemakkelijk wil je het hebben. En staat je auto op een immense parkeerplaats, dan kan de bezorger ook de claxon in werking stellen. Gemak dient de mens.

 

Geen artikelen meer