Heb je een klusje te doen, van plafond stuken tot het vervangen van je kapotte achterruitenwissermotor en van keukenkastjes stellen tot een rechte plank op een scheve muur hangen, YouTube helpt je uit de brand.

Foto: Sergio Zamudio / Unsplash

Wederhelft

 

Heb je niet per se twee linkerhanden en ben je niet bang om de schroevendraaier te hanteren of om de stekker van een boormachine in het stopcontact te steken, dan ben je gekwalificeerd om op YouTube de klustips te bekijken voor de klus die je in gedachte hebt. Of een die door je betere wederhelft in je gedachte is geplant. Zou ook zomaar het geval kunnen zijn.

 

Foto: El Alce Web / Unsplash

Universeel

 

Met andere woorden: of je er zin in hebt of niet, met behulp van YouTube is de klus zo geklaard. Klop wat steekwoorden in, plak ‘klus’ er achter en zie de videostroom die wordt uitgebraakt nadat je op enter hebt gedrukt. In het Nederlands, vaak in het Engels (met name uit de VS: Amerikanen zijn tenslotte ‘DIY by default’) en verder in alle talen die je maar wilt en/of prettig vindt. Klussen is blijkbaar iets universeels.

 

Specialist?

 

Badkamer betegelen? Nieuwe kraan monteren? Eindelijk dat schuurtje in de tuin bouwen? Of toch eerst de olie en bijbehorend filter van je BMW R 1100 of R 1150 vervangen? Echt: wil je indruk maken of hou je gewoon van ‘zelf doen’, dat bestaat, raadpleeg dan de oneindige videoinformatiebron. Succes gegarandeerd. Na het zoeken alsnog geen zin in klussen en zoek je argumenten om toch maar een specialist in te schakelen? Ook dan helpt YouTube!

 

 

Foto: Aj Yorio / Unsplash

Geen artikelen meer