Elon Musk, oprichter van onder andere Tesla, heeft vele dromen. De elektrische auto heeft hij al gerealiseerd, de eerste mens op Mars zetten is ‘in productie’. Als voorproefje lanceerde zijn ruimtevaartbedrijf gisteren een raket. Mét een Tesla aan boord die nu ‘live’ door de ruimte zweeft.

Alle foto’s bij dit artikel: Tesla

Transportkosten

Musk houdt wel van een stukje techniek. Dat bewijst hij met zijn ruimtevaartbedrijf SpaceX. Zijn raketten kunnen terugkeren op aarde, waardoor de kosten van een ruimtetransportje omlaag kunnen. Eerder vielen (stuw)raketten terug op aarde en overleefden dit, of verdwenen in de oceaan bij terugkeer.

 

Animatie

 

Ook zijn grootste raket, de Falcon Heavy, die gisteravond zijn lucht- en ruimtedoop kreeg vanaf het wereldberoemde Cape Canaveral, keert uiteindelijk in zijn geheel terug. De stuwraketten zijn inmiddels veilig teruggekeerd op aarde, de grootste boostertrap zou moeten landen op een ‘droneship’, maar dat is blijkbaar mislukt. Dat deel zal dus opnieuw geproduceerd moeten worden. Hoe het hele project verloopt, is overigens in deze animatie te zien.

 

Showtime: livestream

Na gedane arbeid: stuwraketten landen op Cape Canaveral

 

Om er meteen een show van te maken, stuurde Musk een Tesla Roadster mee aan boord van de raket. Een Tesla met een pop er in, gekleed als ruimtemannetje, luisterend naar een continue loop van David Bowies ‘Space Oddity’. Ook wordt de film The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy aan boord vertoond, op weg naar zijn ovaalvormige baan om de zon, tussen de baan van de aarde en Mars in. Wil je dit live meemaken, check dan deze stream, starring Starman. Hi-la-risch.

 

Imposant

 

Overigens: de Falcon Heavy hoort met een hoogte van 70 meter bij de meest imposante raketten ooit, vergelijkbaar met de NASA-raket Saturnus V uit begin jaren zeventig. De raket moet in 2023 klaar zijn om mensen op Mars te zetten. Meer weten: kijk dan op de Falcon Heavy-pagina op de website van SpaceX.

 

 

Geen artikelen meer