Koken krijgt een totaal andere lading als je je grenzen verlegt. En dat kan letterlijk, bijvoorbeeld in de Limousin in Frankrijk waar kookexpert Pauline Blankenberg-ter Kuile je leert om je kooklat hoger te leggen. Zullen je vrienden zeker blij van worden.

 

Lekker gul

 

Jij ook overigens, want de kookcursus wordt gehouden in een land waar ze weten wat eten is en dan ook nog eens in een streek die lekker gul in de verse en heerlijke eetproducten zit. En ze weten er bovendien een fijne wijn in de fles te krijgen. Ben je al vertrokken?

 

Paté

 

Stel je een avondje uit in een goed restaurant in Frankrijk voor. Ziet er goed uit toch? Na deze cursus kun je dit ook in je eigen huiskamer voor elkaar krijgen. Van amuses tot rijk gevulde – zoete – desserts en alles wat daar tussenin past. Zelfs de paté mag je zelf maken.

 

Abt

 

De oude abdij waar de cursus wordt gegeven past helemaal in de sfeer, daar wil je gewoon lekker eten en drinken. De abt schenkt die wijnen en vertelt er bovendien over. Ook staan er excursies op het programma waaronder, afhankelijk van het seizoen, die naar een likeurstokerij, een escargot-boerderij, walnotenbedrijf en natuurlijk naar de markt.

 

Genieten

 

Kortom, in vier dagen leer je geweldig koken en geniet je van de kunsten van jezelf en die van je medecursisten. En dan het allermooiste: de cursus kost, inclusief drie overnachtingen, drie kooklessen, lunches, ontbijt, alle drank en de receptuur slechts 500 euro per persoon op basis van een tweepersoonskamer. Ga je voor de eenpersoonskamer betaal je 620 euro.

 

Vaker

 

Meer weten over locatie van de kookcursus, de bereikbaarheid er van, het bedrijf van Pauline in Nederland, kijk dan op de cursuspagina van Pauline’s Cuisine. De eerstvolgende cursus is overigens al bijna helemaal volgeboekt, alleen die van 6 tot 9 april en die van 13 tot 16 april is er nog plek voor twee mensen. Maar check haar pagina’s, want ze geeft de cursussen vaker.  Bon appetit.

 

Foto’s: Pauline’s Cuisine

Geen artikelen meer