Je zit op de bank. Maar daar heb je eigenlijk niks mee. Liever zit je op je motor. Mooi weer, prachtige lenteavond, geen afspraken. Wat dus meteen het probleem is. Je weet niet waar je naar toe moet. TomTom helpt: geef even aan hoe lang je wilt rijden en de route wordt gemaakt.

 

Quad-core

 

Het is natuurlijk geen unicum, een navigatieapparaat dat zelfstandig een – bochtige – route zoekt wanneer je geen specifiek doel voor ogen hebt. Daarvan zijn er wel meer. Maar de nieuwe Rider 550 van TomTom doet het sneller dan ooit, met dank aan een nieuwe quad-core processor.

 

WiFi

 

Meest bijzondere is echter de WiFi-verbinding. In combinatie met de meegeleverde LifeTime Services update het apparaat zichzelf, zonder computer of kabeltjes. Je neemt dus altijd een volledig up-to-date apparaat mee op de motor. Op deze draadloze manier kun je overigen eveneens putten uit de route-voorraad van TomTom Road Trips, wanneer je zelf even geen zin hebt om een uitstapje te programmeren. Ook neemt de Rider 550 de routes die je rijdt op en heb je keuze uit duizenden speciale points of interest (POI).

 

Voorlezen

 

Op de motorbeurs in Utrecht ontdekken we dat het scherm kraakhelder en met 4,3 inch best flink is en in een handomdraai van liggend naar staand gedraaid kan worden. Het touchscreen werkt feilloos, waarbij je zelf kunt aangeven of je wilt touchen met de blote vinger of met handschoen aan. Dit maakt verschil qua druk en grofheid. Zonder handschoenen volstaat een lichte aanraking. Overigens kun je ook gewoon tegen het apparaat praten, zowel in Siri- als in Google Now-taal. Omgekeerd leest een stem berichten voor die via je smartphone binnen komen – mocht je dat nodig vinden – en kun je de Rider 550 vragen om berichten en mededelingen op het scherm te laten zien.

 

Antidiefstalsysteem

 

De TomTom Rider is vanaf de eerste week van april beschikbaar en voorzien van een vanaf-prijskaartje van 399 euro. Voor 100 euro meer krijg je er een beschermtasje bij, een antidiefstalsysteem zodat je hem gewoon op je motor achter kunt laten én een montageset voor gebruik in de auto, mocht de motor een keer thuis blijven. Meer weten over de Rider 550? Check dan de website van TomTom

 

 

 

 

Geen artikelen meer