Alle prikkels die op je af komen, zijn soms maar moeilijk te kanaliseren. Keuzes maken is geen peulenschil in de dagelijkse informatiebrij. Daarom helpt Hommeage.nl je een beetje door geregeld een paar zaken voor het voetlicht te brengen.

 

Gezien of gelezen?

 

Seabubbles is een nieuwe vorm van vervoer. Op alle fronten gaat het snel met elektronica en nog sneller met alternatieve vormen van aandrijving. Schoon, stil en efficiënt zijn de toverwoorden van vandaag de dag, net zoals autonoom en servicegericht. Seabubbles past op alle fronten in deze woordenbrij. Deze luchtvaartengineers en waterratten willen met hun Bubble de stadse waterwegen veroveren. Een elektrische watertaxi die, eenmaal op snelheid, zichzelf omhoog tilt uit het water en verder gaat op zogenaamde ‘hydrofoils’. Hierdoor vaart hij sneller en is deining niet van toepassing. Zelfs mensen zonder zeebenen komen veilig op hun plek van bestemming aan. Taxi bestellen doe je via een app, die je vertelt waar de dichtstbijzijnde Bubble ligt op te laden in zijn dok. De rit gaat – nu nog niet, maar uiteindelijk wel – zonder kapitein aan boord.

 

Gezien?

 

Altijd al eens willen weten wat er gebeurt als je met teveel alcohol op achter het stuur kruipt? Het uiteindelijke gevolg is meestal wel duidelijk: dat lees je dan in de krant (of online): auto tegen boom geknald, frontale botsing, auto te water, auto probeert trein omver te rijden etc. Maar wat zich vóór die tijd afspeelt, is – hoop ik – voor iedereen die dit leest onbekend terrein. Om dit toch eens naar buiten te brengen, heeft de Britse politie de beelden van een dashcam online gezet. Die dashcam registreerde een complete dronkemans/-vrouwsrit, inclusief knallend einde. De 41-jarige lerares, die na een middagje drinken dus niet meer zo stuurvast was, kwam er zonder persoonlijke kleerscheuren vanaf, net zoals haar omgeving. Hoewel dit laatste meer geluk dan wijsheid is. Auto total loss, rijverbod van twee jaar, taakstraf van 150 uur en 170 pond boete. Proost.

 

 

Geen artikelen meer