Alle prikkels die op je af komen, zijn soms maar moeilijk te kanaliseren. Keuzes maken is geen peulenschil in de dagelijkse informatiebrij. Daarom helpt Hommeage.nl je een beetje door geregeld een paar zaken voor het voetlicht te brengen.

 

Gezien?

 

Foto: William Iven / Unsplash

Veertien jaar geleden werd Facebook opgericht. Sindsdien heeft het sociale medium miljarden gebruikers, die over het algemeen altijd tevreden zijn geweest. De laatste tijd komt Facebook echter wat negatiever in het nieuws. Meestal gaat dit dan over onze data die door Facebook wordt verzameld en, nog belangrijker, wat daarmee gebeurt. Zo is in de aflevering van Arjen Lubach van afgelopen zondag te zien dat data over gebruikers wordt doorgespeeld aan een onderzoeksbureau. In die aflevering kondigt Arjen Lubach dan ook aan van Facebook af te gaan. Ironisch genoeg heeft hij een Facebook-evenement aangemaakt, genaamd ‘BYE BYE Facebook’. Dat evenement vindt morgenavond plaats en houdt dus in dat Arjen Lubach vanaf dan geen gebruiker van Facebook meer is. Tot nu toe hebben 28 duizend Facebook gebruikers zich op ‘aanwezig’ gezet bij het evenement en zijn 70 duizend mensen ‘geïnteresseerd’. Wie weet volgen er meer, maar in ieder geval is het duidelijk dat Facebook de privacy van gebruikers beter moet gaan waarborgen, wil het gebruikers (tevreden) houden.

 

Gezien?

 

Spektakel op zaterdagavond in Alkmaar. In Amsterdam hebben ze vijf kwartier lang met plezier naar de wedstrijd AZ-PSV gekeken. Tot dan stond AZ namelijk met 2-0 voor. Daarna scoorde PSV drie keer in vijf minuten en keerde de ploeg met drie punten terug richting Eindhoven. Had PSV verloren bij AZ, dan zou Ajax komend weekend, in hun uitwedstrijd tegen PSV, de achterstand op de koploper kunnen terugschroeven tot één punt. Nu staat die wedstrijd ineens in het teken van iets heel anders: PSV kan dan kampioen worden. Bij Ajax zijn de meeste spelers echter van mening dat het nog wel eens heel spannend kan gaan worden. Lasse Schöne zegt in een interview met AT5 in wonderen te geloven en dat ze er in ieder geval voor gaan zorgen dat ze drie punten pakken in het Philips Stadion. Als dat het geval is, worden de laatste drie wedstrijden spannend volgens de middenvelder. Erik ten Hag zegt te weten dat men in Eindhoven bang is voor Ajax en weet daarmee ook zeker dat PSV komend weekend in ieder geval geen kampioen wordt. De wedstrijd zondag zal uitwijzen welk scenario zich gaat voordoen. Voor welke club je ook bent, spannend gaat het zeker worden.

 

Geen artikelen meer