Heb je er alweer zin in? Gezellig inkopen doen voor de feestdagen? Met alles wat je gaat inslaan, is het natuurlijk belangrijk om met de auto naar de stad te gaan. En ja, dan moet je wel even opletten. Wij geven een paar feestdagen-parkeertips.

Foto: Marina Khrapova / Unsplash

Eurootje of vijf

 

Veel stadscentra kennen parkeertarieven die echt de pan uitrijzen. Een eurootje of vijf per uur in hartje Amsterdam is geen uitzondering. Om maar eens een toppertje te noemen. Maar ook in kleinere steden weet het gemeentebestuur dat parkeren een echte zakkenvuller is. Daarom een paar tips om goedkoper, veiliger en efficiënter te parkeren:

  • Wil je voorkomen dat het parkeren duurder is dan de meeste cadeaus die je gaat aanschaffen, let dan even op: vaak zijn er grotere dorpen die ook alle winkelketens aan boord hebben en die toeristen nog graag zien komen, met schattige parkeertarieven van 20 cent per uur of zelfs helemaal gratis. Kijk dus eerst eens even op Google maps of de winkels die je zoekt ook in kleinere steden, dorpen of zelfs wijken met grote winkelcentra te vinden zijn. Dat scheelt een slok op een borrel. En van borrelen kunnen we geen genoeg krijgen in deze tijd van het jaar.

    Foto: Josh Newton / Unsplash

  • Ben je toch een echt stadsmens, check dan op de website van je stad naar keuze het parkeerbeleid. Vaak zijn er afwijkende – lagere – parkeertarieven te vinden als je net iets verder weg parkeert. Op de internetsite is te zien vanaf waar je spekkoper bent. Ook lees je hier vaak meer over andere parkeertarieven, zoals in parkeergarages. Het tarief kan verschillen per parkeergarage, waarbij het soms zelfs uitmaakt op welke tijd je parkeert. En let op kortingsacties rond de feestdagen. Laat je verrassen!
  • Maak gebruik van de transferia. Elke zichzelf respecterende stad heeft er wel een. Scheelt echt een hoop geld, je moet alleen iets meer sjouwen met je spullen of genoegen nemen met een benauwde plek in een overvolle bus met beslagen ruiten.
  • Let op waar je parkeert, met name in parkeergarages. Pilaren en smalle plekken zijn hier geen uitzondering en vormen een gevaar voor je geliefde mobiel. Zorg ook dat de parkeergarage goed is verlicht, zeker wanneer je het later wil maken door nog even te gaan après-shoppen en je kans loopt om als laatste te vertrekken. Bovendien helpt goede verlichting om inbraak of vernieling te voorkomen. Uitsluiten kun je het echter nooit, dus laat niks van waarde achter en al helemaal niet de spullen die je net hebt gekocht. Kun je weer opnieuw beginnen.
Muismat

 

Succes met de inkopen. Klinkt het allemaal ingewikkeld, dan is internet voor de open haard, met een glühwijntje of speciaalbiertje naast de muismat natuurlijk ook een optie.

Foto: Heidi Sandstrom / Unsplash

 

 

Geen artikelen meer