Beton. Wat moet je er mee als designelement? Beton is voor ruwbouw en vraagt om een behangetje of stucwerk. Toch kan het ook stijlvol zijn voor huis en tuin. Als we designer Erwin van Duijnhoven mogen geloven. En we geloven hem. Kijk zelf maar.

Beton-look

 

Om meteen even alles helder te stellen: we hebben het hier over meubels in beton-look. Het spul waarmee van Duijnhoven werkt, lijkt als twee druppels cement op beton, maar is dat dus niet. Vandaar de naam van de collectie: Net-Echt.

 

Heftrucje

 

Maar goed ook, want als je zin krijgt om je huiskamer te herschikken, dan is het fijn om te weten dat een Net-Echt voorwerp te tillen is. Een drie meter lange tafel weegt nog altijd zeventig kilo, maar in echt beton zou een huis-tuin-en-keuken-heftrucje een handig hulpje zijn bij eventuele redecoratieaanvallen.

 

Onverwoestbaar

 

Ondanks het lage gewicht van de constructies, gecreëerd uit een eigen recept van glasvezelsterke polymeer-composiet op basis van polysterhars, is het spul onverwoestbaar volgens de ontwerper. Het materiaal neemt namelijk geen vocht en vuil op en blijft hierdoor ‘as is’. Jarenlang, ook buiten in regen, wind en sneeuw.

 

Betonkijken?

 

Exclusieve meubels voor binnen en buiten, passend in een strakke en zelfs klassieke omgeving, zo maakt de showroom in Culemborg duidelijk. Deze is overigens alleen op afspraak te bezoeken. Zin in betonkijken? Check dan www.net-echt.nl en laat je verrassen door het aanbod. En de prijzen: voor zo’n twee mille koop je al een leuke tafel, een bijpassend bankje kost vijfhonderd euro. Peanuts voor een bijzondere inrichting.

 

Geen artikelen meer