De RAI in Amsterdam is bij het grote (mannelijke) publiek met name bekend vanwege de AutoRAI. De beurs die ooit elke twee jaar het bestaan van de auto vierde. Na een paar kwakkeljaren viel na 120 jaar in 2015 uiteindelijk het doek. Maar de auto is terug in de RAI. En hoe: de Amsterdam Motor Show laat autoharten sneller slaan.

 

Vereren

 

Het hele paasweekeinde, van vrijdag 30 maart tot en met tweede paasdag 2 april, hebben autoliefhebbers, -gekken en –freaks de tijd om de 1e International Amsterdam Motor Show (IAMS) met een bezoek te vereren. En zichzelf een geweldig plezier te doen.

 

Privécollecties

 

Niet zoals tijdens de AutoRAI van weleer met merkenstands en nieuwe modellen, maar met auto’s die de tong regelmatig op de schoenen laat belanden. Auto’s uit privécollecties. Modellen die je niet zomaar in het wild tegenkomt en al helemaal niet op een beurs. Een paar primeurs ontbreken eveneens niet, zoals die van de Ford GT en de Lamborghini Aventador S van tuner Novitec.

 

Lifestyle

 

Alle dertigduizend vierkante meters van de Europahal en buurhallen zijn gevuld met auto’s zoals de Mercedes-Benz Gullwing, SSK roadster, heel veel Ferrari, Bugatti, de Porsche Politie Collectie, verschillende iconische BMW’s en Lambo’s en aangevuld met veel lifestyle-zaken en bijzondere accessoires.

 

Live Arena

 

In hal 2, de zogenaamde Live Arena, geeft Bleekemolens Raceplanet vier keer per dag een show met snelle auto’s, zoals AMG’s, McLarens en Mustangs. Om 14.30 uur wordt dagelijks de klok gelijk gezet aan de hand van een brullende V8 in een historische – want uit 1989 stammende – Formule 1-auto.

 

Verwachten

 

IAMS is van 30 maart tot en met 2 april dagelijks te bezoeken tussen 10 en 17 uur. Online bestelde tickets kosten 17,50 euro, aan de kassa is dit 20 euro. Meer over kaarten vind je hier. Wil je meer weten over wat je allemaal mag verwachten, kijk dan hier of op de website van de organisatie: www.amsterdammotorshow.com.

 

 

 

Geen artikelen meer