Volgens chef-kok en boer Joshua McFadden telt een gezond seizoen niet vier, maar zes seizoenen. Omdat groentes volgens de specialist kunnen voor- en nazomeren. Dat betekent dat als je echt gezond wilt eten, je moet kijken naar wat er op het land gebeurt. Niet in de winkel. Heel verrassend. En lekker.

 

Hoofdrol

 

Vierhonderd pagina’s en 225 recepten met groente in de hoofdrol. Hier en daar is echter ook plek ingeruimd voor vis, gevogelte en vlees. Het boek is per seizoen ingedeeld, zodat je altijd de beste en meest verse ingrediënten op tafel zet.

 

Luchtig

 

De recepten variëren in bewerkingsgraad. Sommige staan zo op tafel, andere vragen echt wel even wat tijd – en soms ook wel wat kennis – van je.  Maar geef je iets om koken, dan is dit een prachtig boek, met heldere uitleg en fraaie fotografie. Zodat je je eigen productie kunt afmeten aan die van de schrijver. Maar hoe uitgebreid een recept af en toe ook is, McFadden schrijft je luchtig en prettig leesbaar door het proces heen.

 

Seizoen 6 – Pompoenbolognese

Voorraadkast

 

Ook vertelt de schrijver wat je in je voorraadkast moet hebben om niet mis te grijpen tijdens het koken en geeft hij bewaaradviezen, iets waar menig kok in spé nogal eens over twijfelt. Inmaken van groenten, tafelzuur, het komt allemaal voorbij in dit omvangrijke boek. Een boek dat overigens heel prettig openvalt op de pagina die je nodig hebt en daar op blijft openliggen. Daar wil het nogal eens aan schorten bij kookboeken en moet je met vieze vingers bladeren.

 

Lol

 

Zes Seizoenen van Joshua McFadden is een prachtig boek om in de kast te zetten, maar nog mooier om te gebruiken. De bijzondere en smakelijke recepten promoten niet alleen gezond eten, maar ook lol aan koken.

 

Koopinfo

 

Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel en via de bekende internetkanalen (ISBN 978 90 00 35965 3). Uitgeverij Spectrum geeft een richtprijs af van 35,00 euro (E-book 24,99 euro, ISBN 978 90 00 35878 6).

 

Seizoen 1 – Gekruide boter met warm brood

Geen artikelen meer