Het leek er op alsof iedereen die een jaar of vier geleden geld doneerde zodat Skully de AR-1 helm kon ontwikkelen, mocht fluiten naar zijn geld. Maar dankzij nieuwe geldschieters is de veelbelovende AR-helm als een fenix uit zijn as herrezen. Vandaar de nieuwe naam: Skully Fenix AR. De helm van de toekomst.

 

Augmented

 

Ergens in 2014 meldde Skully zich op de crowdfunding-markt om geld los te weken om een heel bijzondere helm te ontwikkelen, een helm met augmented reality (AR). Via camera’s op de achterkant van de helm en een klein lcd-scherm in de helm kun je zien wat er achter je gebeurt. Met een hoek van 180 graden, heel wat meer dan spiegels op de motor toestaan.

 

Kwijt

 

Helaas kon de Amerikaanse onderneming de plannen niet helemaal waarmaken, waardoor het er op leek dat de investeerders ( die feitelijk voor 1.200 dollar alvast een helm kochten die nog niet bestond) hun geld kwijt waren. Echter: Skully is back on track dankzij een paar serieuze investeerder en in de V.S. gaan de leveringen van start. Waarbij de eerste helmen natuurlijk naar de investeerders van het eerste uur gaan. Ook al is de helm iets duurder geworden.

 

Doorontwikkeld

 

Dat komt omdat de nieuwe versie is doorontwikkeld: de bluetooth-connectiviteit is verbeterd, net zoals de batterijduur. Bovendien kan de helm op afstand software-updates krijgen.  Prima, want de Skully is nogal modern en moet dus bij de tijd blijven.

 

Techlover

 

Naast de camerabeelden, toont het scherm ook navigatieaanwijzingen,  playlists en inkomende telefoontjes, er van uitgaande dat de eigenaar de helm aan zijn telefoon koppelt. Maar welke techlover doet dat niet.

 

Nederland?

 

Of en wanneer de helm naar Nederland komt, is nog niet bekend. Net zoals de lokale prijs. Dat hij niet goedkoop is, is wel al duidelijk. In de V.S. kun je hem nu bestellen voor 1.899 dollar. En da’s niet goedkoop voor een helm. Maar je hebt wel wat: in elk geval een voorloper van wat er allemaal nog gaat komen. Een trendsetter.

 

Pothelm

 

Tenzij je gewoon rustig wilt toeren op je motor. Dan is een lekker epothelm voor een paar tientjes al meer dan genoeg om aan de drukke wereld te ontsnappen. Aan jou de keus. Maar vet is de Skully wel. Check de video:

 

Geen artikelen meer