Foto: Jaarbeurs / Mike Tekst en Beeld

Of het druk gaat worden op de Motorbeurs Utrecht, komend weekeinde? Die kans is wel erg groot, want motorrijden is populair, vooral onder de 50-plussers. Alleen al afgelopen jaar slaagden volgens het CBS ruim 24 duizend mensen voor hun motorrijbewijs. Komt u binnen!

 

Foto: Jaarbeurs / Mike Tekst en Beeld

Benzine

 

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd en zeker op een motorbeurs zoals die in Utrecht. Nieuwe modellen, kleding, reizen, accessoires en spectaculaire shows bezorgen het jaarlijks bijna honderdduizend koppige publiek een prettig dagje uit. Stroomt er benzine door je aderen en is een motor je ding, dan kun je eigenlijk niet om Motorbeurs Utrecht heen. Het is tenslotte de officieuze seizoensopener voor motorrijders.

 

Onder dak

 

Kou, regen, het maakt allemaal niet uit voor de die-hard rijders. Die trekken er met z’n allen op uit, niet alleen om de show te bezoeken, maar ook om op de parkeerterreinen van de Jaarbeurs elkaars tweewielers te bewonderen. Zelfs onder dak, want er worden extra hallen geopend die dienst doen als motorparkeerplaats. Kun je elkaar lekker warm en overdekt stoere verhalen vertellen.

 

Foto: Jaarbeurs / Get in the Picture / H. de Vries

50-plussers rule!

 

Het  CBS maakte vandaag eveneens bekend dat de meeste motorrijders tussen de 50 en 65 jaar oud zijn. Op 1 januari van dit jaar telde de CBS’ers 1,4 miljoen (!) bezitters van een motorrijbewijs, 35 duizend meer dan in 2014. Exact 272 duizend motorfietsen zijn in bezit van 50- tot 65-jarigen. Ook 65-plussers zijn enthousiaster geworden, want deze groep groeide de afgelopen vier jaar met dertig procent. De 30- tot 50-jarigen zagen het even iets minder zitten, hun vertegenwoordiging liep met 12 procent terug.

 

Online bestellen

 

Kortom: ja, het wordt vast druk in Utrecht, maar dat verhoogt de sfeer alleen maar. De show is te bezoeken van donderdag 22 tot en met zondag 25 februari, kaarten bestel je lekker slim vooraf via internet, dan zijn ze een paar euro goedkoper. Kijk voor meer informatie, programma’s en opwarmertjes op de website van Motorbeurs Utrecht.

Foto: Jaarbeurs / Get in the Picture / H. de Vries

 

Geen artikelen meer