Twee weken geleden zijn ze weer van start gegaan voor seizoen 2018: de mannen van de Formule 1. In Australië. Morgen zijn we toe aan de tweede GP, in Bahrein. Dat betekent dat het hele circus ruim twaalf duizend kilometer heeft afgelegd. Of het de moeite waard is, zien we morgen.

 

Australië

 

Foto: Shirly Niv Marton / Unsplash

Hoe ging het er twee weken geleden ook alweer aan toe? Vettel won de race, Hamilton werd tweede en Raikkonen vulde het podium aan. Verstappen eindigde op de zesde plek. Het team dat dankzij deze resultaten op de eerste plek staat is Ferrari: de nummer een én drie van afgelopen GP behoren immers tot de Ferrari-stal. Mercedes bezet de tweede plaats en mede dankzij de vierde plaats van Ricciardo tijdens zijn thuisrace staat het Red Bull van Verstappen (en Ricciardo) nu derde.

 

Verstappen

 

Verstappen op de zesde plek. Dat is waarschijnlijk wat lager dan gehoopt. Of verwacht. Of niet? Wat verwachten wij als kijkers en thuiskenners nu eigenlijk van Max? In 2016 won hij zijn eerste GP, in Spanje. Het jaar erop won hij er twee, in Maleisië en Mexico. Dus kunnen we dan nu al verwachten dat hij mee doet in de top drie? Waarschijnlijk niet. De overwinningen die hij tot nu toe geboekt heeft, waren eerder uitzonderlijke prestaties. We moeten nog even wachten voordat hij écht gaat meedoen met de grote jongens. Hij is natuurlijk ook pas twintig jaar oud.

 

Foto: Unsplash / Jp Valery

Tweede GP

 

Dan naar morgen. Verstappen heeft een flinke tegenslag gehad, hij crashte tijdens de kwalificatie. Hierdoor begint hij op de vijftiende plek. De verwachtingen zijn dus niet al te hoog, maar we zullen zien wat hij ondanks de tegenvaller kan presteren. Inhalen is tenslotte een hobby van hem. Verder start Vettel na zijn overwinning van vorige week op pole position. Raikkonen volgt als tweede, Bottas als derde en Ricciardo pakte de vierde startplek. Hamilton begint overigens op negen, mede door een gridstraf omdat hij zijn versnellingsbak heeft verwisseld voorafgaand aan de race. Morgen om tien over vijf gaan de bolides weer los en zullen we zien of Max nog wat heeft in te brengen vanaf die vijftiende startpositie.

 

Geen artikelen meer