Precies een week nadat PSV het kampioenschap in de wacht sleepte door de wedstrijd tegen Ajax te winnen, wordt vandaag de bekerfinale gespeeld. Om zes uur vanavond strijden AZ en Feyenoord in De Kuip voor de prijs. Een finale wil je sowieso winnen, maar AZ en Feyenoord hebben misschien nog wel meer redenen om de beker in de wacht te slepen.

 

Revanche

 

Foto: Andy Hall / Unsplash

De spelers van AZ weten namelijk nog vrij helder hoe het is om de bekerfinale te verliezen. Vorig jaar was Vitesse immers te sterk voor de Alkmaarders. Door twee goals van Ricky van Wolfswinkel trokken de Arnhemmers aan het langste eind en wonnen ze de beker voor het eerst in de geschiedenis van de club. Daarnaast zou het voor het AZ een mooie beloning zijn van een uitstekend seizoen. De kenners zijn het er over eens dat AZ dit seizoen aantrekkelijk voetbal speelt, zo niet het meest aantrekkelijke voetbal van alle Eredivisieclubs. AZ gaat waarschijnlijk op de derde plaats eindigen, dit seizoen en dat is natuurlijk een mooie prestatie. Maar bekerwinst zou nog meer glans geven aan het seizoen.

 

Laatste kans om het seizoen te redden

 

Voor Feyenoord gaat het allemaal om deze dag. Feyenoord zal, ondanks het feit dat er nog twee wedstrijden te spelen zijn, hoogstwaarschijnlijk als vierde eindigen in de competitie. Als de beker niet gewonnen wordt, lijkt het seizoen van de club die vorig jaar kampioen werd, mislukt te zijn. Bij de Rotterdammers zal dan ook alles op alles gezet worden om dit seizoen te redden. Daarnaast is het voor Feyenoord altijd mooi om een finale in de eigen Kuip te spelen en deze te winnen.

 

Mooie strijd

 

AZ en Feyenoord trekken vanavond om zes uur ten strijde. Twee teams die genoeg – extra – redenen hebben om de beker te willen winnen: dat moet een geweldige wedstrijd opleveren.

 

 

Geen artikelen meer