Net wakker. Te laat. Geen tijd voor koffie want de A2 staat alweer vol. Wassen, aankleden, sleutels pakken en wegwezen. Sleutels pakken. Waar dan? Om dit soort ochtendstress te voorkomen, kun je een Tile aan je sleutelbos hangen om ze met je smartphone terug te vinden.

 

Kabaal

 

Op voorwaarde dat je je smartphone niet kwijtraakt, vind je alles met een Tile in een handomdraai terug via bluetooth. De Smart en de Slim-versies kenden we al: tegelvormige hangertjes die je bijvoorbeeld onopvallend in je portemonnee stopt, aan een tas of sleutelbos hangt, op je laptop plakt etc. Nu zijn er de Tile Sport en Style en het zijn echte pro’s: ze zijn waterbestendig, hebben twee keer meer bluetooth-bereik (nu 200 meter) en maken dubbel zoveel kabaal als hun voorgangers.

 

Ringtones

Zoeken gaat via een app. Deze zorgt er voor dat je Tile een ringtone (acht keuzemogelijkheden) afspeelt en geeft meteen aan of je van je spullen wegloopt of juist er naar toe. Ook kun je een Tile zo instellen dat je telefoon reageert als hij in de buurt is van die Tile.

 

Community

 

De app leidt je zodoende snel naar datgene dat aan de Tile is bevestigd en laat ook zien waar de laatste keer bluetooth-contact is geweest, mocht je te ver weg zijn om bluetooth-contact te maken. Keer je terug naar dat punt, dan is de kans groot dat je je spullen weer terugvindt. En mocht het je alleen niet lukken, dan kun je de Tile-community inschakelen: met een Tile kun je immers anderen helpen hun spullen terug te vinden.

 

Stoer en stijlvol

Het verschil tussen Sport en Style heeft vooral te maken met de uitvoering:

eerstgenoemde is donkerkleurig en extra sterk, de Style is satijnwit met een goudkleurige omlijsting. Ze zijn verkrijgbaar bij MediaMarkt en online bij Coolblue, fonQ en bol.com. Adviesprijs: € 37,95. Twee voor € 59,95 euro. Kijk voor meer  informatie op www.thetileapp.com.

 

 

 

Geen artikelen meer