“Leuke lamp overigens”. Henk Pal ten voeten uit, in jaren 80-series zoals De lachende Scheerkwast en Op zoek naar Yolanda, afkomstig uit de koker van Wim T. Schippers. Maar deze keer heeft hij gelijk. De BioLite Baselantern XL is inderdaad een leuke lamp.

Goed doen

 

Niet alleen leuk vanwege zijn staat van dienst. Maar ook omdat de makers ervan de opbrengsten van hun ‘westerse’ verkopen gebruiken om duurzaam te investeren in ontwikkelingsgebieden. Dus koop je een BioLite, dan doe je ergens ter wereld ook nog iets goeds.

 

Vrije markt

 

Mooi allemaal, absoluut, maar wat koop je eigenlijk voor jezelf? Nou, da’s dus een lamp die je verschillende kleurtjes kunt geven, kunt dimmen, binnen en buiten te gebruiken is en ook nog eens je telefoon, smartwatch of tablet kan opladen. Prijs voor dit lumineuze product? € 119,95. En wil je meer licht, dan koppel je er BioLite SiteLights aan. Deze doen € 34,95 per twee op de vrije markt.

 

Drie keer laden

 

Wil je meer of een andere kleur licht in de tent – letterlijk én figuurlijk – dan bedien je de lamp per app. Als je telefoon gekoppeld is, gaat het licht uit als je te ver uit de buurt bent. Scheelt energie. Ook kun je een timer inschakelen of de energiestatus checken met je smartphone. Let wel: wil je je spulletjes opladen, dan moet je de batterij van de lamp wel eerst via een stroompunt volladen, maar dan heeft ie genoeg aan boord voor drie telefoonladingen.

 

Meer Henk Pal?

 

De lamp is te vinden in outdoorzaken en natuurlijk via internet. Wil je meer weten over het goede werk van BioLite, check dan www.bioliteenergy.com. Wil je meer weten over Henk Pal, hoewel die bij de 45-plusser met VPRO-voorkeur vast in het geheugen gegrift is, klik dan hier voor een linkje naar YouTube.

 

 

Geen artikelen meer