Klokkie nodig? Dat toevallig bij je Bugatti Chiron past? En waarvoor je die tien middenklasse auto’s, die je eigenlijk wilde kopen, maar even laat voor wat ze zijn omdat je een betere investering zoekt?  Dan ga je natuurlijk voor de Bugatti Type 390  van ParmigianiFleurier.

Gek maken

 

Een tijdapparaat van het Zwitserse  horlogehuis om je arm is al voldoende om de kenner gek te krijgen. Niet alleen omdat je er van uit kunt gaan dat je zo’n apparaat toch al snel een paar duizend euro kost, en rustig kan doorschieten naar tonnen, maar ook omdat je iets terug krijgt voor je geld. De klokjes van het huis zijn stuk voor stuk ware kunststukjes. Met de Bugatti Type 390 als een van de hoogtepunten.

 

Uit de kast

 

Om een auto als de Bugatti Chiron te eren, moet je een hoop uit de kast halen. Of, in dit geval een betere beeldspraak, veel in de kast houden. Bijvoorbeeld de kleinste kogellagers ter wereld, ooit toegepast in een cilindrisch uurwerk. En net zoals je bij je Chiron kunt genieten van elk schroefje, is ook het uurwerk van de 390 uit de horlogekast te halen om eens goed te bekijken.

 

Hermès

 

Alsof hij al niet de moeite van het bekijken waard is in gebruiksklare toestand: de cilindrische constructie, de opengewerkte wijzerplaat, de Bugatti-blauwe schroeven, elk detail is de moeite van het bekijken waard. Zelfs een loep is geen overbodige luxe. En als je toch aan het kijken bent, let dan ook even op de alligator-lederen band uit het huis Hermès. Alsof het niet opkan.

 

Tien

 

Kortom, je trekt de aandacht, bent een paar tonnetjes armer en moet kiezen: roségoud of witgoud. Maar beslis wel snel, want van elke variant zijn er maar tien beschikbaar. En iets zegt ons dat die toch best snel verdwenen zijn. De tijd zal het leren.

 

Adem door

 

Meer zien? Check dan even de pagina van de horlogemaker, inclusief een 360-vertoning. En vergeet niet te ademen.

 

Geen artikelen meer