Het Colosseum. Dik 1900 jaar geschiedenis op een klein stukje Rome. Hoe bijzonder is het om zo’n stukje grond nog altijd te kunnen betreden, net zoals de gladiatoren van toen. Alleen jammer dat de speren en zwaarden van weleer plaats hebben gemaakt voor selfiesticks.

Uiteengereten

 

Het oude amfitheater werd ooit gebouwd om het volk gunstig te stemmen. Dat lukte vrij aardig, want het Colosseum zat steevast vol en dat betekende zo’n vijftigduizend toeschouwers. Samen hebben ze in de loop der jaren een paar honderdduizend gladiatoren zien sterven in gevechten, of uiteengereten zien worden door wilde dieren. Ieder zijn sport, zullen we maar zeggen.

Imposant

 

Vandaag de dag wordt het Colosseum nog altijd druk bezocht, nu door toeristen. Het is eigenlijk nog altijd vechten, nu om een plekje te vinden om de diepte in te kijken. Naar de plek waar ooit strijdwagens reden en mensen om hun leven streden. Nog altijd kun je het imposante karakter van het gebouw voelen. Het geprik van zwaarden en speren ook, want de selfiestick is onlosmakelijk met een modern stadsbezoek verbonden en ook in de voormalige arena zwaaien de toeristen er vrolijk mee in het rond. Thuis zien ze wel waar ze zijn geweest.

 

Serieus

 

In alle drukte moet je dus goed uitkijken dat je jezelf niet aan zo’n ding spiest. Maar het heeft ook een voordeel: het levert leuke foto’s op als je de selfiestickers fotografeert en ziet hoe serieus ze met hun foto bezig zijn. Ik kan het jullie niet onthouden, dus check de beelden. Prachtig.

 

 

 

 

Geen artikelen meer