Op de dag af zeventig jaar geleden kreeg de wereld de allereerste Land Rover te zien, de Series I. De AutoRAI in Amsterdam had toentertijd de wereldprimeur, het feestje van vanavond wordt gevierd bij Land Rover Classic Works in het Britse Coventry en is te volgen via Youtube.

 

Dit is de showauto die 70 jaar geleden in Amsterdam debuteerde op het wereldpodium.

Werktuig

 

De uitzending belicht de zeventigjarige geschiedenis van een auto die in die naoorlogse jaren in eerste instantie als een werktuig werd gezien, maar uiteindelijk uitgroeide tot een legende op wielen die ondertussen meer dan zeven miljoen keer is verkocht.

 

Een van de meest recente toevoegingen, de Range Rover Velar. Foto: Mark Litjens.

Avonturen

 

Allerlei beroemde modellen komen vanavond voor het voetlicht, van het allereerste prototype tot en met de huidige modellenlijn. Ook de originele ‘Amsterdam’-auto ontbreekt niet in de schijnwerpers. Makers en gebruikers krijgen het woord en er worden verhalen verteld over zijn rol als humanitair hulpmobiel of ruige avonturier.

 

Hashtag

 

‘World Land Rover Day’ is vanavond, 30 april, vanaf 21 uur te volgen via het kanaal van Land Rover op Youtube en op social media via de hashtag #LandRover70Years. Kan niet missen dus.

 

 

Geen artikelen meer