Alle prikkels die op je af komen, zijn soms maar moeilijk te kanaliseren. Keuzes maken is geen peulenschil in de dagelijkse informatiebrij. Daarom helpt Hommeage.nl je een beetje door geregeld een paar zaken voor het voetlicht te brengen.

 

Gelezen?

 

Foto: Nik Shuliahin / Unsplash

Depressie ziet er bij mannen anders uit dan bij vrouwen, legt psychiater Caroline Sonnenberg uit in dit artikel op Gezondheidsnet. Mannen krijgen minder vaak te maken met depressieklachten, maar toch is dat nog steeds bij dertien procent het geval. In de verschillen zien we clichébeelden tussen mannen en vrouwen terug. Zo gaan mannen langer door in hun dagelijkse routine, uiten ze hun klachten minder en wordt hun lomtje steeds korter. In het artikel meer over de oorzaken van depressie en hoe je het bij jezelf of een ander kan herkennen.

 

Gelezen?

 

Foto: Jacob Creswick / Unsplash

Heb je ook vaak gedacht dat het toch niet gekker kan worden met die uitspraken van Trump? En snap je ook niet hoe dat Amerikaanse politieke systeem ondanks dat maar door kan blijven draaien? Dan is de Trump Weekly van NOS-correspondent Arjan van der Horst een aanrader. Al sinds het aantreden van de president geeft de journalist vaak een heldere uitleg over de achtergronden en rellen van de Amerikaanse politiek. Lekker geschreven, vlot te lezen.

 

 

Geen artikelen meer