Nieuw-Zeeland doe je niet ff in een paar dagen. Daar ga je echt wel voor een tijdje heen. Je zit tenslotte al een uurtje of 23 in een vliegtuig opgesloten voor je er bent, dus om op te laden voor de terugreis wil je wel even uitrusten. Bijvoorbeeld in een Go Glamper.

Maffe caravan

 

‘Go Glamper’? Jup. Ze verzinnen het waar je bij staat, maar echt heel slecht verzonnen is het niet. Is glamping een soort van hip kamperen in een klaarstaande luxe tent, de Go Glamper is een volledig uitgeruste, beetje maf uitziende caravan. Geen camper, maar een hippe sleurhut. Lijkt een beetje op een paardentrailer, maar het oog doet geen recht aan de functionaliteit en het comfort van het tijdelijke huis op twee wielen.

 

Zelfredzaam

 

En met huis bedoelen we eigenlijk een tiny home, ook weer zo’n modetrend: klein wonen in een ecologisch huis dat los van elektriciteitsnet, riool en waterleiding functioneert. Net zoals de Go Glamper: zonnepanelen

houden de stroomvoorziening op peil, water in de tanks, koelkast vol en gaan. Inclusief tweepersoons bed, koel-/vrieskast, toilet, keukentje, picknicktafel, twee stoelen en een opklapbaar dak zodat je tot twee meter staruimte hebt. Handig bij het omkleden. Een voortent vergroot de leefomgeving.

Met pickup truck

 

Het allermooiste is dat het aanhanghuis wordt verhuurd inclusief een ruige 4×4 pickup truck. Hiermee val je, als de losgekoppelde Go Glamper op zijn plek blijft staan, niet op in Nieuw-Zeeland en maakt het bezoeken van steden en dorpen een stuk gemakkelijker.

 

Wildkamperen

 

Omdat Nieuw-Zeeland het enige land is dat deze bijzondere caravans (vooralsnog) te bieden heeft, hebben we ze nog niet kunnen proberen. Maar feit is wel dat je door de zelfredzaamheid van de Go Glamper ook mag wildkamperen op bijzondere, beschermde kamperplaatsen, midden in de natuur.

 

Travelhome

 

Meer weten? De Nieuw-Zeeland Go Glamper-reizen worden aangeboden door Travelhome, een dochteronderneming van de ANWB. Daar zullen ze binnenkort op de site beschikken. Nu al weten wat het kost en wat je allemaal krijgt? Check dan deze site, waar je alles vindt over de Go Glamper.

 

Geen artikelen meer