Hoe duur en bijzonder een horloge ook kan zijn, zo bijzonder als de klokkies van REC Watches zie je ze zelden. De Deense onderneming knipt klassieke auto’s aan gort en gebruikt de stukjes als basismateriaal voor het horloge. Jongste variant is een Ford Mustang voor om je pols.

 

Huilen

 

Om klassiekerliefhebbers niet meteen aan het huilen te maken: de gebruikte Mustangs waren aan het eind van hun leven. Met andere woorden: ze worden gered van de sloop om nog lang bij de tijd te zijn. Vandaar ook de naam: RECover – RECycle – Reclaim. En het klinkt als wreck (wrak).

 

Icoon

 

De horloges zien er echter allesbehalve wrakkig uit. De designers hebben meer dan hun uiterste best gedaan er een stijlvol, stoer en vooral uniek horloge van te maken. Handgemaakt, vanzelfsprekend. Inclusief origineel chassisnummer, productiejaar van de gebruikte auto en vanzelfsprekend klassieke designelementen van de Mustang. Wijzers en getallen zijn gebaseerd op het iconische dashboard.

Steve McQueen

 

De basis van de edition P51-04 collectie – slechts 250 worden er gemaakt – is een uniek Raven Black model uit 1966, genoemd naar de gevechtsvliegtuigen uit WW II. Deze liep in 1964 voor het eerst van de band en kreeg een legendarische status in 1968 toen Steve McQueen er een reed in de actiefilm ‘Bullit’.

 

Porsche

 

Basisprijs voor de Mustang-klok is 1.495 dollar, kan per land verschillen. Kijk voor meer (verkoop)info op de site van de fabrikant, www.recwatches.com. Waar je overigens ook horloges vindt die gemaakt zijn van ter beschikking gesteld materiaal uit Mini Coopers of Porsches 911. Ook mooi. Maar nu eerst nog even genieten van de Mustand in pré-horloge conditie:

 

Geen artikelen meer