Een keer een andere ‘break’? Eens even niet naar Londen of Parijs en in plaats daarvan eilandjes bekijken? Nooit aan gedacht? Toch is het een eenvoudig alternatief: uurtje vliegen je zit op Guernsey en Jersey weg te dromen.

Ver gooien

 

De kanaaleilandjes voor de Normandische kust horen bij Groot-Brittannië, maar combineren de cultuur van het nabij gelegen Frankrijk met die van de Engelse inwoners en romen dit af met een lekker klimaat. Er groeien zelfs palmbomen omdat de eilanden drijven op de warme golfstroom.  Vanuit de lokale pub naar een witgoud strand aan de hemelsblauwe zee: de Caraïben op een steenworp afstand. Mits je ver kunt gooien, maar een uurtje vliegen is natuurlijk niks.

 

Pareltjes

 

Van Guernsey en Jersey kun je per boot of vliegtuig ook de kleinere pareltjes in de omgeving bezoeken: Sark, Herm, Alderney en Lihou. Die laatste is bij laag water te voet bereikbaar en tijdens je voettocht kun je meteen een maaltijdje kreeft en krab rapen. Die liggen dan toch te niksen op de  drooggevallen zeebodem. Natuurlijk ontbreken de ruige kliffen niet, net zoals hele straatjes vol typisch Engelse cottages. Kortom: beetje romantiek is nier niet ver te zoeken. Zeker tegen de tijd dat de zon weer in de zee gaat zakken.

 

 

Relaxt eilandleven

 

Wandelen, fietsen, surfen of gewoon genieten van de rust, de natuur en het relaxte eilandleven. En dankzij de Franse invloeden eet je ook nog eens heel prettig. Begint het al te jeuken? Kijk dan even niet op www.jersey.com of www.visitguernsey.com, want je bent verkocht als je dit doet op een saaie winterdag. Is dat het geval? Check dan Sunair, die vliegen vanaf 21 april weer wekelijks vanaf Rotterdam Airport naar beide grote eilanden.

Geen artikelen meer