Alle prikkels die op je af komen, zijn soms maar moeilijk te kanaliseren. Keuzes maken is geen peulenschil in de dagelijkse informatiebrij. Daarom helpt Hommeage.nl je een beetje door wekelijks een paar zaken voor het voetlicht te brengen.

 

Gezien?

Foto: Tracy Thomas / Unsplas

 

Comedians In Cars Getting Coffee, Netflix. Tussen 1989 en 1998 bracht standup-komiek  Jerry Seinfeld zijn wereld op een bijzondere en vooral komsiche manier voor het voetlicht in de legendarische show ‘Seinfeld’. George Costanza, Cosmo Kramer en Elaine Benes speelden samen met Jerry zijn leven na, dat, gelegd onder een vergrootglas, tot bizarre en vooral komische situaties leidde.

De serie wordt nog regelmatig herhaald, bijvoorbeeld op Comedy Central, en is nog altijd hilarisch om te zien. Vooral omdat Seinfeld het in zich heeft om het dagelijks normale tot schurende en genante situaties om te bouwen. Ook in de Netflix-serie Comedians in Cars Getting Coffe (CICGC) lukt hem dit feilloos en dan samen met mensen die we nu kennen uit de showbizz, met name mensen die hun schermleven met humor belijden: Jimmy Fallon, Jim Carrey, Sarah Jessica Parker, Kristen Wiig, Chris Rock en Rickey Gervais, om er maar eens een paar te noemen. Samen met hen gaat hij per auto koffie halen en die auto’s zijn eveneens meer dan de moeite van het kijken waard: Porsche Speedster uit 1958, Austin-Healey 300 uit 1967, BMW 507 Roadster  uit 1957 etc. kortom pareltjes in optima forma. Kijken dus. En lachen.

 

 

Foto: Mike Ackerman / Unsplash

Gelezen?

 

Waarom advocaten verdachten van gruwelijke misdrijven verdedigen, nu.nl. In een bijzondere uiteenzetting vertellen vier advocaten en een hoogleraar criminalistiek over het hoe en waarom van het verdedigen van verdachten die gruwelijk bezig zijn geweest.

Over het recht op een goede verdediging en een eerlijk proces en de prijs die zij als ‘advocaat van de duivel’, in de ogen van de goegemeente, soms moeten betalen. Meestal in de vorm van online verwensingen.

Het volkstribunaal is immers altijd snel opgetuigd en de verdachte daarbij veroordeeld. Maar zelfs in ons land gaat het wel eens mis en komt de verkeerde persoon achter tralies te zitten. Dat moeten we voorkomen en juist dit is de drijvende kracht van de geciteerden in dit artikel op nu.nl. Boeiende kost.

 

Gelezen? Gezien?

 

Foto: Aaron Burden / Unsplash

Atlas Obscura is een Engelstalige site vol, zoals de naam al aangeeft, obscure feitjes en weetjes. Abonneer je op de nieuwsbrief en je hebt altijd iets te vertellen op feestjes. Behalve verhalen, diepen ze ook foto’s en video’s op of verwijzen ze door naar sites die betrekking hebben op hun artikelen.

Deze week staat onder andere ‘Prisencolinensinainciusol’ in de aandacht, een lied dat in 1973 de hitlijsten bestormde, ook in Nederland. Bizarre is dat het lied, geschreven door de Italiaan Adriano Celentano, klinkt als een Engelstalig nummer, maar dat er geen woord Engels in wordt gezongen. Of welke taal dan ook. Het is puur gebrabbel zoals een baby dat doet. Nog altijd hilarisch, niet in het minst vanwege de nogal kleurrijke, jaren 70-achtige video. Even pauze? Check het lied op Atlas Obscura en browse voor je eigen plezier meteen even verder op deze site.

 

 

 

Geen artikelen meer