Lekker schoon. en pekelvrij. Foto: Mason Jones / Unsplash

Regelmatig de auto wassen is niet iets dat iedereen graag doet. Maar of het je hobby is of niet, nu de winter langzaam wegtrekt om elders in de wereld vervelend te gaan doen en de pekel daarom in de voorraadschuur blijft, is een wasbeurt geen overbodige luxe.

 

Niet de beste vrienden

 

Pekel, vuil en vocht zijn niet de beste vrienden van je auto. Roest en aantasting van de lak kunnen het gevolg zijn, een goede reden voor een diepgaande wasbeurt. Bij voorkeur in de wasstraat, vanwege een paar redenen. Allereerst omdat dit de meest milieuvriendelijke manier is om je auto te wassen. Het gebruikte water wordt immers gefilterd op smerige stoffen zoals olieresten en is daarna klaar voor hergebruik. Maar ook is het een goed idee omdat een wasstraat echt overal schoonmaakt, onder hoge druk en dus tot diep in de poriën van de lak.

 

Onderwas

 

Kies daarnaast voor een onderwasprogramma om de bodem van de auto gelijk even mee te nemen in het reinigingsproces. Die bodem heeft het, samen met de wielkasten, extra zwaar gehad door alle pekel die er tegenaan is gekwakt de afgelopen maanden. Wil je je auto helemaal vertroetelen, neem er dan een waxbehandeling bij. Kost vaak net een eurootje of twee meer, maar dan is je automobiel helemaal happy en zelfs beter beschermd, mocht Rijkswaterstaat toch nog gaan strooien.

 

Foto: Clement M / Unsplash

Geen artikelen meer