Alle prikkels die op je af komen, zijn soms maar moeilijk te kanaliseren. Keuzes maken is geen peulenschil in de dagelijkse informatiebrij. Daarom helpt Hommeage.nl je een beetje door geregeld een paar zaken voor het voetlicht te brengen.

 

Gezien?

 

The Making of Google Earth – Heb je een minuutje of acht terwijl je je boterhammen eet en heb je Google Earth al eens bekeken? Dan is de ‘hoe maken ze het’ video echt interessant. Hoe kun je een hele planneet zo minutieus in beeld brengen? Fascinerend, want je kunt gewoon niet ophouden met locaties bekijken. Of, zoals een van de sprekers in de video het zegt: “Google Maps is om iets te vinden, Google Earth is om in te verdwalen.

 

Foto: Valentin Lacoste / Unsplash

Gelezen?

 

Europa in nieuwsbriefvorm – Eerder vertelden we al over de NOS-nieuwsbrief over de VS, met vele achtergronden over wat zo aan de andere kant van de grote plas gebeurt. Maar misschien is Europa wel een veel belangrijker onderwerp om bij te houden. Dat raakt ons tenslotte allemaal. Vandaar dat de NOS ook een wekelijkse nieuwsbrief heeft om de EU bij te houden: Brussel Inside. Zeer de moeite waard. Als je abonneert, komt ie vanzelf in je e-bus terecht.

 

Geen artikelen meer