Op het moment dat het 24 uur lang licht is op IJsland, kunnen fietsfanaten The Ring Road op twee wielen afleggen. Alleen of in een team, zolang het maar non-stop doorgaat. Want de WOW Cyclothon geeft je maar drie dagen de tijd om de streep te halen.

Dit soort watervallen. Foto: Jeremy Goldberg / Unsplash

Borrelende vulkanen

 

De fietsmarathon heeft iets unieks: in de periode dat deze wordt gehouden, van 26 tot 30 juni 2018, is het midzomernachttijd en dus 24 uur per dag licht. Alle tijd om de prachtige gletsjers, de fjorden van de kust, de borrelende vulkanen en de uitgestrekte, lege nationale parken op je fietsje te aanschouwen. Sommigen gaan voor de prijzen, anderen voor de ervaring, maar hoe dan ook, elke deelnemer zorgt er bovendien voor dat er geld wordt opgehaald voor een goed doel. Het mes snijdt aan vele kanten, daar op IJsland.

 

Alfa-mannetje

Dit soort fietsroutes.
Foto: Kristinn Magnússon – Cyclothon

Je kunt kiezen: of je doet het in je eentje, maar weet dan wel dat je vanuit Reykjavik 1.358 km Ring Road moet beslechten. Is dit een paar kilometer te veel, schrijf je dan met je fietsmaten in als team. Deze teams mogen bestaan uit vier- of tien fietsers. In het laatste geval hoef je maar 135,8 km te fietsen, maar pak jij als het Alfa-mannetje van de groep natuurlijk wel net die vulkaanhelling. Of niet natuurlijk.

 

Dit soort fietsroutes.
Foto: Kristinn Magnússon – Cyclothon

160 mille

 

De WOW in de naam is overigens afkomstig van de gelijknamige low-cost airline uit IJsland, WOW Air. De oprichter en CEO hiervan, Skúli Mogensen, is de tevens oprichter – en sponsor – van de Cyclothon. Vorig jaar werd maar liefst 160 duizend euro opgehaald.

 

Inschrijven

 

Ook zin in een stukkie fietsen, mooie landschappen zien én geld ophalen voor een goed doel? Dan kun je je vanaf nu inschrijven, zoals gezegd alleen of met je fietsmakkers. Voor meer info over kosten, verblijf, hoe een en ander is georganiseerd en voor het inschrijven, kun je terecht op www.wowcyclothon.is. Op de site is zelfs een kortingsvoucher vinden voor geselecteerde vluchten naar het evenement.

 

Dit soort wegen.
Foto: Cassie Boca / Unsplash

 

Geen artikelen meer