In motorracen geldt dat elke fractie van een seconde telt. Om die winst steeds weer te behalen, moet je als coureur exact weten waar de marges te vinden zijn: motorblok, frame, reminstallatie en ga zo maar door. Kennis waarmee je ook na je carrière mooie dingen kunt doen.

 

Loek Bodelier op zijn eerste creatie.

Netvlies

Loek Bodelier racete tussen 1992 en 1997 in de GP 125 cc en deed dat absoluut verdienstelijk. Zijn derde plek tijdens de TT van Assen in 1994 staat bij veel motorraceliefhebbers nog altijd op het netvlies gebrand. Als die jaren is Bodelier zeer nauw betrokken geweest bij de afstelling en bouw van zijn racemotoren. Dit leverde hem zo’n schat aan ervaring op, daar moest ooit iets mee gebeuren. Ooit is nu geworden en onlangs presenteerde hij zijn eerste, eigen Bodelier custom-build caféracer. Een beauty.

 

Minutieus

 

Basis is een Honda CB 750, maar daar zie je eigenlijk niks meer van terug. Elk onderdeel is minutieus in eigen huis gefabriceerd, ontworpen en gemaakt door de bouwer in hoogsteigen persoon. Het slanke design, de fraaie details, het lederen zadel met Bodelier-logo, de sierlijke letters van dit logo, alles bij elkaar resulteert dit in een prachtige motorfiets. First built, with many more to come, want wie oren heeft naar een one-off van Bodelier, is welkom in zijn motorzaak in Echt (L). Kijk voor meer informatie op de website van Loek Bodelier Motorcycles.

 

Alle foto’s op deze pagina: Sam Walravens, www.samwalravens.nl

 

 

 

 

Geen artikelen meer