Of de knappe koppen van Peugeot zijn geïnspireerd door de Belgische veldrijdster Femke Van den Driessche, die in 2016 een WK-rit reed met een verborgen elektro-aandrijving, vertelt het verhaal niet. Maar dat de accu in het frame van de nieuwe  Peugeot eM02 FS Powertube onzichtbaar zijn werk doet, is best cool.

 

Lekker raggen

 

Lekker met je maten door het bos raggen op zondagochtend, na een zware zaterdagavond. Trots neem je je nieuwe fiets mee en rij je je makkers het snot voor de ogen. Dat jouw nieuwe fiets toevallig de Peugeot eM02 FS Powertube is, zegt de mannen nog  niks. Daarvoor is de mountainbike te nieuw. Maar vragen ze waar de benaming voor staat, dan moet je natuurlijk – eerlijk is eerlijk – zeggen dat het hier gaat om de electric Moutainbike met maat 02 en Full Suspension.

 

Venijn

 

Die FS die doet al heel wat werk, net zoals de riante 27,5 inch wielen, maar het venijn zit ‘m natuurlijk in die e. In de onderste buis van het frame is een 500 W accu verwerkt, goed voor ritjes tot 125 km. Daarna zul je toch echt op eigen kracht verder moeten. Of hopen dat je maten al moe genoeg zijn.

 

Rifter

 

Prijzen zijn nog niet bekend, net zoals de auto waaraan hij op de foto op deze pagina hangt. Dat is namelijk de Rifter 4×4 Concept, de personenwagenversie van de Peugeot Partner bestelwagen, een uitvoering die eerder bekend was onder de naam Partner Teepee. Ook dit model krijgt een totaal nieuw leven, inclusief stoerder uiterlijk en een interieur dat allesbehalve bestelwagen uitademt en kan wedijveren met de luxe personenwagens van de leeuw. Zowel Rifter 4×4 Concept als de mountainbike met de lange naam zullen debuteren op de autosalon van Genève die komende week begint.

Geen artikelen meer