Alle prikkels die op je af komen, zijn soms maar moeilijk te kanaliseren. Keuzes maken is geen peulenschil in de dagelijkse informatiebrij. Daarom helpt Hommeage.nl je een beetje door wekelijks een paar zaken voor het voetlicht te brengen.

 

Gezien?

 

Taboe, één (het vroegere BRT1), zondagavond, 20.30 uur. Philippe Geubels in Taboe, over taboes. Taboes handicaps, obesitas, armoede, huidskleur, geaardheid en psychische aandoeningen. En dan vooral daar wat luchtigheid inbrengen, op z’n Geubels. Hij gaat een paar dagen op vakantie met mensen waarom je niet mag lachen en eindigt met een theatershow over die groep.

 

Tijdens de vakantiedagen komt hij in diepgaande, ontroerende, verhelderende en vaak al lachwekkende gesprekken achter de taboes, maar vooral achter datgene wat de meerderheid misschien een taboe vindt, maar waar best om gelachen mag worden. Zolang het maar met respect gebeurt, om te ontladen. Humor is wél degelijk een medicijn. Heel bijzondere televisie.

 

Op de website van Taboe vind je een paar hoogtepunten uit de theatershows. De rest van het programma is vanuit Nederland niet te bekijken. Opnemen dus!

 

Gezien?

 

Vrienden van Amstel Live. Zoals elk jaar de afgelopen twee decennia een topavond. En net zoals elk jaar weer zo goed als helemaal uitverkocht. Wil je nog gaan, moet je snel zijn en diep in de buidel tasten voor een Podium Plus kaartje (op 29 januari) of een VIP-arrangement (op 28 en 31 januari). Of ze er nog zijn op het moment dat je dit leest, kun je uitvinden op deze pagina. Mocht je teleurgesteld worden, weet dan dat de kaartverkoop voor editie 2019 ook al is begonnen en dat ook hier de keuze alweer heel beperkt is.

 

Ga je dit jaar nog, dan krijg je een 3,5 uur durende show voorgeschoteld met een hele hoop artiesten van naam, van Guus Meeuwis en Marco Borsato tot Armin van Buuren. Jawel, koning Armin is er bij en hij laat de zaal twee keer flink ontploffen, een keer vanuit een stalen bol die boven het publiek hangt en waarin hij net zo makkelijk op de kop doordraait. Overigens vliegen andere optredens eveneens net zo makkelijk op podia door de zaal.

 

Heb je geen kaarten? Dan is er nog de televisie. Op donderdag 1 februari zendt RTL 4 het spektakelstuk uit vanaf 20.30 uur. Om 22.30 uur even doorschakelen naar RTL 5 om het tweede deel te zien.

Foto: Thomas van Hemert

Gelezen?

 

Lekker mollen in Georgië. Op de website van reisorganisatie Travel By Any Means (TBAM) trekt een vraag de aandacht: ‘Wie is de mol?’. Interessant. De mol is immers hot.

TBAM is een Nederlands bedrijf in Georgië, het land dat als decor dient voor het huidige Mol-seizoen en waarop beide eigenaren slim inspelen. Naast de gebruikelijke reizen, die je aflegt in een heuse Lada en die er op gericht zijn om het Sovjet-tijdperk te ervaren, bieden ze nu ook een De Mol reis aan waarbij je samen met een team moet speuren om opdrachten te kunnen uitvoeren en op de juiste plaats van bestemming uit te komen. Een mooi vakantiealternatief.

Geen artikelen meer