Google op de termen ‘afvallen’ en ‘man’ en je krijgt de suggestie er 40 plus achter te plakken. Blijkbaar veel gezochte termen. Niet vreemd overigens, want als de jaren gaan tellen, wordt het steeds lastiger om dat buikje te voorkomen.

 

Minder invloed

 

Als man heb je vaak minder invloed op wat je eet. Een zakenlunch, een volle agenda,  anderen die voor je koken, een feestje: hoe past dat allemaal bij een gezonde levensstijl? Tja, lastig, want de verleidingen zijn aan de orde van de dag.

 

Fruitschaal

 

En toch is er ook goed nieuws. Op kantoor zie je dat de snoeppot wat vaker vervangen wordt door een fruitschaal en krijg je in de betere kantine ook iets anders krijgen dan een broodje kroket. Zelfs de voedingsindustrie komt met meer gezonde èn makkelijke producten. Soms wat duurder, maar dan heb je ook wat: betere tussendoortjes met minder suiker. Want let vooral op deze boosdoener. Het vermijden van suikers kan al snel een kilootje schelen.

 

Diëten werkt niet

Meer goed nieuws: diëten werkt niet! Tijdelijk op rantsoen of aan de wortels? Niet doen! Forget it. Laat je niet verleiden tot 25-dagen programma’s of dit soort geldklopperij, want onderzoek wijst uit dat gewoon eten na een dieet tot een hoger gewicht leidt dan daarvoor.

 

Verleidingen

Als je dat buikje wilt voorkomen, dan gaat het uiteindelijk maar om één ding: meer goede en vooral gezonde dingen eten. En minder rotzooi! Vanzelfsprekend houdt minder rotzooi drinken daar bij. Maar ook dit is eigenlijk goed nieuws. Het is echt niet nodig om alle verleidingen aan je voorbij te laten gaan. Drink een biertje, maar drink ook water. Eet een taartje, maar vooral ook fruit.

 

Minder rotzooi

 

Mijn motto: let op alles wat je op een dag wél zou moeten eten, zoals groente, fruit, gezonde vetten en je gaat vanzelf minder rotzooi eten. Laat je een keer goed informeren over wat een gezond eetpatroon is en je zult betere keuzes maken. Zo kun je gezond èn gezellig leven!

 

Corine van Donkersgoed is voedingsdeskundige.

Wil je meer advies, kijk dan op www.defitpraktijk.nl

Geen artikelen meer