Berlijn is hot, zo blijkt uit onderzoek  van reiszoekmachine Kayak onder Europese social influencers.  Vooral foodies zijn graag in Berlijn. Met andere woorden: het schijnt dat het daar goed eten is. Zal vast, maar het is vooral een plezierige stad om te zijn.

Hip Berlijn

 

Wie oud genoeg is om de val van de muur bewust te hebben meegemaakt, of nog beter, in Berlijn is geweest toen de muur er nog stond, weet natuurlijk al lang dat Berlijn hip is. Daar hebben wij geen onderzoek voor nodig. En een bratwurst smaakt al decennia goed, zeker in combinatie met een enorm glas hefeweizen of  een ander volgens het reinheitsgebot gebrouwen biertje.

 

Kneipen

 

Een uitgaansleven dat de hele nacht doordraait, talloze Kneipen, Bierstuben, terrasjes, disco’s en loungestudio’s, riant aanbod aan b&b’s – al dan niet Air -, hotels, restaurants en, heel belangrijk, de imbissen die de straat sieren: het adres voor een weisswurst of frikadelle zonder weerga.

 

Brandenburger Tor

 

Wat Berlijn vooral mooi maakt, is dat alles zich op loopafstand van elkaar afspeelt, ondanks het wereldstadkarakter. En dat openbaar vervoer goed geregeld is, mocht je toch iets verder van de ‘heat’ afzitten. Weekendje weg? 48 uur onbeperkt OV’en in Berlijn, tot aan Potsdam toe, kost 21,90 euro. En neem je buslijn 100, kom je bovendien langs heel veel bezienswaardigheden, zoals Unter den Linden en de Brandenburger Tor. Scheelt je weer een hop-on-hop-off-bus.

 

Comfie

Kortom, we bevestigen het onderzoek van Kayak met liefde en plezier. Zoek op hun site – of elke andere ticketsite natuurlijk – naar voordelige vliegtickets of doe eens gek: neem de trein. De NS heeft geregeld aanbiedingen en ik kan zeggen dat dat best comfie is en iets ‘mondains’ heeft. Wat weer precies bij  Berlijn past. Een ding is echter heel zeker: hou je van een beetje uitgaan, casual eten en drinken en de grote stad, dan past Berlijn zeker bij jou.

 

 

Geen artikelen meer