Alle prikkels die op je af komen, zijn soms maar moeilijk te kanaliseren. Keuzes maken is geen peulenschil in de dagelijkse informatiebrij. Daarom helpt Hommeage.nl je een beetje door geregeld een paar zaken voor het voetlicht te brengen.

 

Gelezen?

Uitzicht vanaf Pointe du Hoc, Normandië. Foto: Mark Litjens

Heb je iets met het verleden, dan kun je je hart ophalen op historiek.net, een informatieve website die net die andere geschiedenisverhalen er uit haalt. Tenminste: een artikel met ‘De penis en de balzak eraf’, over een tenenkrommende – en erger – doodstraf, zul je immers niet snel in een schoolboek tegenkomen. De verhalen zijn prettig leesbaar, zeer beeldend geschreven en daarom absoluut geschikt voor die wachtmomenten in het leven. Het hierboven aangehaalde verhaal zou ik overigens niet tijdens de lunch lezen. Zeker niet als ergens ketchup op wordt gebruikt. Een zusje van deze site heet Vandaag in de geschiedenis en belicht elke dag een paar geschiedkundige feiten van die dag. Zo is er vandaag uitgebreid aandacht aan de afschuwelijke gebeurtenis van de eerste kindertransporten vanuit Kamp Vught in 1943 tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op dezelfde dag waarop een jaar later de geallieerden aan onze bevrijding beginnen met de landingen in Normandië op D-Day. Op de foto het zicht op zee vanuit Point du Hoc, een van de vele locaties waar de Duitsers veel slachtoffers maakten.

 

Gezien?

 

Natuurlijk hebben we in ons online mannenmagazine een zwak voor auto’s. Toch is bijgaande commercial niet direct bedoeld om reclame te maken voor MINI. Mag natuurlijk wel, want het is nu eenmaal een merk met begerenswaardige automobielen. Maar het gaat hier echt om de commercial zelf. Over hoe je je punt kunt maken door bijzondere acties te bedenken. Heerlijk out-of-the-box en zo verhelderend. Gewoon ff kijken.

Geen artikelen meer