Alle prikkels die op je af komen, zijn soms maar moeilijk te kanaliseren. Keuzes maken is geen peulenschil in de dagelijkse informatiebrij. Daarom helpt Hommeage.nl je een beetje door geregeld een paar zaken voor het voetlicht te brengen.

 

Foto: Julian O’hayon / Unsplash

Gezien?

 

Netflix is nou typisch zo’n ‘door de bomen het bos niet meer zien’-ding. Het aanbod is extreem breed en de kwaliteit varieert van helemaal niks tot waanzinnig goed (vanuit ieders eigen perspectief). Dus welke film of serie moet je nu kijken? Trailers ontbreken meestal – die check je het snelst op tablet of telefoon. Maar dan nog wil het wel eens na een kwartiertje stevig gaan jeuken. Maar er is hoop: de VPRO Cinema nieuwsbrief. Niet alleen recensies over nieuwe bioscoopfilms en televisieprogramma’s, maar ook elke week een aantal Netflix-tips. En nu niet meteen ‘filmhuis’ roepen omdat de VPRO er achter zit, want het besproken aanbod is heel divers. Kijk hier maar eens naar de tips van afgelopen weken. Netflix ze!

 

Gelezen?

 

Foto: Annie Spratt / Unsplash

Houd je wel van een mooi plaatje schieten en wil je je kunsten graag een keer meten met anderen? En er misschien nog een prijs aan overhouden ook? Doe dan mee aan een fotowedstrijd. Of je nu fotografeert met een dikke professionele fullframe spiegelreflex of met je vijf jaar oude mobieltje: niet het apparaat maakt de foto, dat doe jij als fotograaf. Hooguit mis je eens een wedstrijd omdat je met je oude mobiel niet aan de gestelde technische eisen kunt voldoen, maar is je mobiel redelijk recent, dan houdt weinig je tegen. Zoek je een wedstrijd? Kijk dan op deze site. Daar staan er genoeg op, inclusief alle voorwaarden en – soms – de kosten. Merendeels is meedoen echter gratis. Wil je je skills een beetje oppoetsen, check dan deze pagina’s, vol met tips en tutorials. Succes!

 

 

Geen artikelen meer