Wie graag buiten verblijft, met name tijdens vakanties, is vast bekend met het merk Nomad. Ooit geweten dat het een Nederlands merk is? Blijkbaar weten ze bij Nomad iets van outdoor-life, want het merk bestaat al veertig jaar. Tijd voor een jubileumrugzak.

 

Beginjaren

 

Wat meteen opvalt aan de speciale editie van de Backpack Eagle 55 is dat de merknaam er vanaf ‘schreeuwt’ in grote gele letters. Vanzelfsprekend is deze rugzak ergonomisch gevormd, handig ingedeeld, zeer slijtvast en vooral superpraktisch. Daar hoeven we het na vier decennia dus niet meer over te hebben. Het zal ons immers niet verbazen als er nog mensen rondkamperen met spullen uit de beginjaren van het merk.

 

Spul van toen

 

Deze Eagle 55 is bijvoorbeeld opgenomen in de Nomad Origins Collections, een verzameling spullen die teruggaat naar het begin en de meest iconische producten opnieuw voor het voetlicht haalt. Vanzelfsprekend vervaardigd met de kennis, techniek, stoffen en onderdelen van nu. Met een uniek nummer per product. Om het een beetje feestelijk te houden.

 

Even wachten

 

De Eagle 55 rugzak is leverbaar voor zo’n 179,99 euro, als het aan Nomad ligt. Overigens nog even wachten voordat de internetwinkels gaan stunten met de prijzen: op 10 april 2018 begint de levering pas. Alle info over vier decennia Nomad en de jubi-collectie vind je hier.

 

Geen artikelen meer