Alle prikkels die op je af komen, zijn soms maar moeilijk te kanaliseren. Keuzes maken is geen peulenschil in de dagelijkse informatiebrij. Daarom helpt Hommeage.nl je een beetje door geregeld een paar zaken voor het voetlicht te brengen.

 

Gezien?

Foto: Aaron Burden / Unsplash

Je kunt sollicitatiebrieven schrijven tot je een ons weegt, of je zoekt een originelere manier.

Zoals Daan Scherpenzeel deed. Geweldig, kijk maar eens op zijn LinkedIn-feed. Zijn profiel meldt nog geen nieuwe werkgever, maar gezien de reacties is dat slechts een kwestie van tijd en onderhandelen. Bovendien is de video viral gegaan, dus nadoen levert alleen maar minpunten op.

 

Gelezen?

Infographic: ADP

ADP verwerkt als internationale onderneming heel wat loonstrookjes per maand. Maar ze doen meer, zoals onderzoek naar allerlei facetten die met werk te maken hebben. En daar zitten soms interessante cijfers bij. Zo laat hun jongste onderzoek, The Workforce View 2018, zien dat bijna een vijfde van de werknemers in Europa niet maximaal productief is vanwege slecht management. Achttien procent wijdt dit aan slechte systemen en bedrijfsprocessen en inefficiënte technologie is voor vijftien procent een storende factor. Ook per land is productiviteit op deze manier te meten, zie de infographic hiernaast. Meer interessant cijferwerk lezen? Download dan het hele rapport.

 

 

Gezien?

 

Range Rovers zijn zo’n beetje het blauw bloed onder de grote SUV’s: chique en pure luxe. Toch zijn ze niet bang voor een beetje modder, veel modder zelfs. Of een steile helling. Heel steil. Want werken kunnen ze. En trappen nemen, getuige dit spectaculaire filmpje. Hierin neemt onze eigen Ho-Pin Tung, coureur met een indrukwekkende staat van dienst én een even zo indrukwekkende ‘coolness’, de Range Rover Sport PHEV (plug-in hybride electric vehicle) mee naar China, waar hij de Dragon Challenge aangaat: 99 fantastische bochten in de bergen, met als toetje 999 trappen omhoog naar Heaven’s Gate. Adembenemend. Alles. De hele film. Kijken dus.

Geen artikelen meer