In Den Haag kun je nog tot en met 31 maart een mooi stukje verdieping zoeken bij een van de circa zeventig films en documentaires van het Movies that Matter Festival. Kijken naar verhalen met een boodschap, over vrede en recht om er daarna over discussiëren.

 

Stad van vrede

 

Het festival is ondertussen niet meer weg te denken in de internationale filmfestivalwereld. Dat het in Den Haag wordt gehouden, is niet geheel en al toevallig: de residentiestad is tenslotte gastheer voor het internationaal gerechtshof en talloze ambassades. Een stad van vrede en recht.

 

Mensenrechten

 

Op de site van het festival vind je alle informatie over de films en documentaires die er worden vertoond, waaronder internationale premières, net zoals over de debatten, talkshows, muziekoptredens en exposities die het festival extra gewicht geven. Het met elkaar praten over de thema’s die voorbij komen, is tenslotte net zo belangrijk als het bekijken ervan. Of zoals de organisatie het zelf zegt: ‘Door de dialoog over mensenrechten met geëngageerde films aan te wakkeren, dragen we bij aan het bewustzijn over hoe mensenrechten bevorderd kunnen worden en schendingen ervan bestreden.’ Met andere woorden: ben je betrokken bij de wereld, dan wil je dit festival niet missen.

 

Programma

 

Bekijk hier het programma. Kaarten bestellen kan via deze link.

Scène uit de openingsfilm van het festival (net zoals foto bovenin): ‘Aus dem Nichts’. Nog te zien op 24, 30 en 31 maart. Foto: Warner Brothers / Gordon Timpen, SMPSP

 

Geen artikelen meer