Vanaf nu reist het Formule 1-circus weer over de wereld. De start, op zondag 25 maart in Melbourne, luidt een serie in van 21 races: na Australië zijn er zes races in Azië, vier op het Amerikaans werelddeel en tien in Europa. Welke race wanneer plaatsvindt, vind je onder de tekst terug. Belangrijker is de vraag: wat kunnen verwachten dit jaar?

 

Vorig seizoen

 

Foto: Pexels / Chris Peeters

Om die vraag te beantwoorden, kunnen we het beste eerst terugblikken op vorig seizoen. Dit begon zonder de kersverse kampioen Nico Rosberg, die na het gewonnen seizoen van 2016 aangaf per direct van zijn pensioen te gaan genieten. Zijn collega bij Mercedes-Benz, Lewis Hamilton, stond aan het eind van 2016 naast hem op het podium, op de tweede plaats. Na het wegvallen van Rosberg verwachtten velen al dat Lewis Hamilton de grote kanshebber voor de overwinning zou zijn, een verwachting die hij waarmaakt: op 29 oktober in Mexico mocht hij zich wereldkampioen noemen. Dit overigens niet na zijn beste race, maar ondanks dat hij negende werd was het resultaat goed genoeg, mede dankzij de vierde plaats van concurrent Vettel. Oranje bijzaak: de Grand Prix van Mexico werd gewonnen door Max Verstappen, die eerder al de Grand Prix van Maleisië won.

 

Favorieten

 

Hamilton is dit jaar opnieuw een van de favorieten voor de eindzege. Verder blijft Vettel iemand om in de gaten te houden. Wat natuurlijk ook geldt voor Red Bull. Daniel Ricciardo en onze eigen Max Verstappen. Ricciardo grijpt vaak net mis, maar is absoluut een goede coureur die met de juiste wagen goed kan presteren. Voor Max geldt dat hij nog wat ervaring mist in tegenstelling tot zijn concurrenten, maar hij kan zeker voor verassingen zorgen. Dat heeft hij al vaak genoeg bewezen. Belangrijkste vraag is of de Red Bull RB14 dit jaar wel altijd doorgaat en niet net zoals vorig jaar er tijdens de race mee ophoudt.

 

Foto: Unsplash / Chuttersnap

Red Bull

 

Als Red Bull ervoor zorgt dat ze deze zaken op orde hebben zodat de bolides topprestaties kunnen leveren, strijden ze mee voor een titel: ofwel die voor de coureur ofwel die voor de beste constructeurs (beste team). Ricciardo laat in gesprek met Motorsport weten dat hij naar aanleiding van de testsessies afgelopen maand het gevoel heeft dat Red Bull dit keer gaat beginnen aan het best voorbereide seizoen ooit. Ook Hamilton spreekt positieve woorden over Red Bull. In zijn ogen moet Mercedes-Benz het meest vrezen voor Red Bull wat betreft de concurrentie. Dat belooft dus wat.

 

Data

 

Komend weekend gaan we zien hoe alle teams voor de boeg komen en zal er ongetwijfeld een spectaculair seizoen worden ingezet! Kijk hieronder voor alle data die je komend seizoen ‘even afwezig’ bent voor de rest van de wereld:

Geen artikelen meer